sok a megválaszolatlan kérdés

2019.03.05. 20:00

Szakértő elemezte a halálos veszprémi motorbalesetet (videó)

Felvette valaki a március elsején a veszprémi északi körgyűrűn történt halálos motorbalesetet, amit a közösségi oldalon megosztott, egy olvasónk pedig elküldte nekünk. Egy régi és tapasztalt motorost arról kérdeztünk, mi a véleménye a látottakról.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Több oka is lehet egy ilyen balesetnek – szögezte le a videó láttán a lovasi Spirk László, aki 16 éves kora óta ül nagymotoron, és a legnagyobb motoros cégeknél az újdonságokat tesztelte.

Úgy fogalmazott, a felvételen az tisztán látszik, hogy a szerencsétlenül járt motoros előtt ment egy másik, aki simán bevette a kanyart. Az, hogy mennyire ment a két motoros gyorsan, a videóból nem derül ki.

Az ilyen baleseteknél kérdés, hogy így, tavasz elején mennyire volt hordalékos az út, illetve mennyi murva és egyéb anyag maradt az aszfalton a téli útkezelés, illetve a síkosságmentesítés után. Azt sem lehet tudni, hogy volt-e már annyira meleg az aszfalt, hogy ott megfelelően tapadjon a gumi. Sok kérdés merül fel ilyenkor, amelyeket majd a szakemberek megválaszolnak.

– Ilyenkor tavasszal össze kell szokni a motorral, így például érdemes vezetéstechnikai tréningre menni – fogalmazott Spirk László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában