Titkos helyek, jó programok

2019.04.04. 14:00

Szezonnyitó Tavaszi Tekergő vásárral és élő közvetítéssel

Hatodik alkalommal tartják meg Veszprém turisztikai szezonnyitó rendezvényét, a Tavaszi Tekergőt. Az április 13-i programokról szerdán a Modern Képtárban tartottak sajtótájékoztatót.

Sági Ági

Bérczi Beáta, Porga Gyula, Sövényházi Balázs és Neubauer Sándorné a sajtótájékoztatón.

Fotó: Sági Ági

A szervezők idén három újdonságra hívták fel a figyelmet. Ez alkalommal nem lesznek színpadra telepített produkciók, lesz viszont a színpad helyére telepített LED-fal, ahol élőben lehet majd követni a különböző helyszínek eseményeit.

– Eddig nem tudtuk megmutatni a titkos helyeket, az egyházi és művészeti kiállítóhelyeken zajló programokat. Most egy operatőrstábbal végigjárjuk majd a fontos helyszíneket, így a vásárban nézelődők is követhetik élőben az eseményeket, illetve a közvetítés a Facebook-oldalunkon is elérhető lesz – tájékoztatott Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. A Méz Rádió műsora dél- előtt 10 és 12 óra között a rendezvény területéről szól majd, és a vásár egy új helyszínnel is bővül. A volt zeneiskola épületében a 12 fal című kiállításon helyi és Balaton-parti művészek festenek majd.

Bérczi Beáta, Porga Gyula, Sövényházi Balázs és Neubauer Sándorné a sajtótájékoztatón.
Fotó: Sági Ági

– Nemcsak képzőművészek, hanem amatőr művészek és fotósok is részt vesznek majd a programban. A színházkert lépcsőjén közös fotózást is tervezünk. Idén ötödszörre tartjuk meg a pincérfutó versenyt, melynek megszervezésben a Jendrassik és a SÉF iskola is segít – mondta el Neubauer Sándorné, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke.

– A rendezvény lehetőséget ad arra, hogy a veszprémiek egy napra turistaként használják a várost, azaz kicsit más szemmel, egy turista szemével nézzék meg. Ehhez jó kedvcsináló a mostantól a Facebook-oldalamon elérhető imázs-film, melyet a Veszprém Tv készített tavaly – mondta el a sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester.

Az Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) veszprémi szervezete harmadik alkalommal vesz részt a programban, és segítségükkel jó idő esetén helyi termelői vásárral is kiegészül a rendezvény. – Kistermelők és kézművesek portékáit lehet majd kapni a vásárban. Tavaly 25 termelőnk volt, idén 40 Veszprém megyei termelő színesíti majd a programot – mondta el Sövényházi Balázs, a NAK megyei elnöke.

A rendezvényen elérhetővé válnak a titkos helyek: az óvóhely, a Művészetek Háza titkos lépcsője vagy a színház kulisszái mögé is be lehet majd nézni. A látogatóhelyek ingyenesen vagy kedvezménnyel bejárhatók, néhány eseményre regisztrálni kell.

A nap folyamán lesz több idegenvezetés, a Kabóca Bábszínház tart majd előadásokat és kreatív foglalkozások is lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában