munkaülés a városházán

2019.04.29. 07:00

Változó világ, változó közigazgatás

Versenyképes állam – versenyképes önkormányzat címmel tartott munkaülést az MTA Veab Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudomány Szakbizottság Közigazgatási Munkabizottsága a megyeszékhely közreműködésével a városháza Kossuth-termében.

Juhász-Léhi István

Sövényházi Balázs, Nemesvámos és Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere a Veab által rendezett munkaülésen Fotó: Pesthy Márton

– A közigazgatási munkabizottságban arra vállalkoztunk, hogy a közigazgatás két oldalán dolgozó kollégákat, valamint a közigazgatással foglalkozó tudósokat hozzuk egy csapatba, nyilatkozta a Naplónak Zongor Gábor nyugdíjas önkormányzati érdekvédő, az MTA Veab Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudomány Szakbizottság Közigazgatási Munkabizottságának szakmai szervezője.

Sövényházi Balázs, Nemesvámos és Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere a Veab által rendezett munkaülésen Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mint megtudtuk, a munkabizottságnak jelenleg 40 tagja van, és a társaság minden esztendőben legalább két szakmai tudományos konferenciát szervez. A tagságot minden évben megszondázzák, hogy milyen témában gondolkodnának. A szervező azt is elmondta, a program sokszínű volt és sokféle megközelítésű. A konferenciák utóélete az, hogy az elhangzott, pontosabban a kivetített anyagokat megkapják a munkabizottsági tagok, a jelenlévők, valamint arra kérik az előadókat, hogy készítsék el írásban is az előadásukat, és ezt az önkormányzati szemlében közzéteszik, hogy a szakmai közvélemény számára minél szélesebb körben elérhető legyen.

– A világunk változik, és mindebben a közigazgatás helyzete is változik, és nagyon jó, amikor a kutatók a maguk ismeretanyagát megosztják – tette hozzá Zongor Gábor, aki szerint mindez egy kölcsönös tanulási terep a felek számára.

Megtudtuk, hogy a következő konferenciára szeptember 13-án kerül sor, Komáromban, ahol majd a határon átnyúló együttműködések témáját vizsgálják meg a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában