egyre szélesebb körben válik fontossá

2019.05.22. 11:00

A péntek és a szombat a fenntarthatóságról szól Veszprémben

Május 24-én és 25-én Fenntarthatóság mindenkor elnevezéssel diák- és családi napot szerveznek minden korosztálynak a Veszprémvölgybe.

Juhász-Léhi István

Bemutatják a Fenntarthatósági családi napon a Pannon Egyetem raklapfestő versenyére készült alkotásokat is

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester arról beszélt, hogy a fenntarthatóság egy divatos, és gyakran használt kifejezéssé vált életünkben. A VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság mindenkor elnevezésű rendezvénnyel szeretné bemutatni, hogy mit is értünk fenntarthatóság alatt. A szervezők színes programokkal igyekeznek megismertetni a rendelkezésre álló erőforrások felhasználásának helyes módját.

Bemutatják a Fenntarthatósági családi napon a Pannon Egyetem raklapfestő versenyére készült alkotásokat is

A veszprémi városvezető hangsúlyozta: fontos, hogy egy város életében ezek a gondolatok jelen legyenek, és erre egy ilyen gyerekeket és családokat is megszólító rendezvény alkalmas. Arról is beszélt, hogy ha a zöld gondolkodás irányába tereljük a fiatalokat, később lehet, hogy ők lesznek azok, akik erre nevelik szüleiket.

Temesvári Balázs, a VKSz Zrt. vezérigazgatója azzal kezdte: idén már több mint 30 az esemény partnereinek a száma, ami szerinte jelzi, hogy egyre szélesebb körben válik fontossá a fenntarthatóság.

Megtudtuk: az idei év tematikája nyitott a művészetek felé, ezért rendeznek Hulladékból használati eszköz kiállítást az általános iskolások műveiből. Bemutatják a Pannon Egyetem raklapfestő versenyére készült alkotásokat, és vasból készült szobrok díszítik majd a Séd völgyét. Mindezek mellett nyitott műterembe pillanthatnak majd be az érdeklődők, ahol kortárs művészek alkotnak a közönség előtt Veszprém az energiatakarékos város témában. Érdekesség, hogy minden évben befogadnak egy- egy sportversenyt is: idén a Veszprémi Kerékpáros Egyesület tehetségkutató versenyét látják vendégül.

A kétnapos rendezvény első napja az iskoláknak, diákoknak szóló programoké, aztán másnap a gyerekek családjaikkal is ellátogathatnak a Veszprémvölgybe, ahol sok más mellett sporttal és kézműves foglalkozásokkal és kiállítással várják az érkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában