Bródy- és Európa-nap a választás jegyében

2019.05.31. 07:00

Látványos flashmobbal demonstrálták a szavazati jog gyakorlásának fontosságát az ajkai diákok

Az Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában a hagyományos Bródy-nap mellett Európa-napot tartottak. A gimnázium az Európai Parlament Nagykövet Iskola (EPAS) hálózat tagja. A sokszínű rendezvényt Kersner Ákos tanár, szenior nagykövet vezette, koordinálta.

Borsos Renáta

A gimnazisták színvonalas produkcióval, sárga és kék ruhába öltözve demonstrálták a szavazati jog gyakorlásának fontosságát

Fotó: Györkös József

Az európai parlamenti választás apropóján az Európa-nap nagy jelentőséggel bírt. A diákok látványos flashmobbal demonstrálták a szavazati jog gyakorlásának fontosságát. A középiskolások az Agóra téren az unió hivatalos himnuszát, Beethoven Örömódáját magyarul énekelve tánc kíséretében, sárga és kék ruhába öltözve látványos produkciót mutattak be: megformálták az uniós zászlót.

Az Európa-napon meghívott vendégként részt vett az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájából Kotlár Eszter pr-attasé egy szakértővel együtt. Beszédükben kiemelték, hogy az iskolával nagyon jó az együttműködésük, céljuk továbbra is az, hogy a diákok minél több ismerethez jussanak az Európai Unió és az Európai Parlament működésével, felépítésével kapcsolatban. A junior nagykövetekkel folytatott beszélgetésből megtudták, hogy a környezetvédelem, illetve a külföldi továbbtanulás motiválja őket leginkább.

A gimnazisták színvonalas produkcióval, sárga és kék ruhába öltözve demonstrálták a szavazati jog
gyakorlásának fontosságát
Fotó: Györkös József

Az Európa-nap kapcsán számos iskolai megmérettetésen is elindultak a tanulók. Az EU-totóverseny győztese a 11. G osztályos Horváth Zsombor lett. A szavazni fogok szlo­genversenyt a 9. A osztályos Kubik Ádám nyerte. Az Eupigramma pályázaton Házi Barnabás és Futó Dávid Levente 9. G osztályos tanulók győztek. Plakátkészítésben az első helyen a 10. G osztályos Farkas Zoltán csapata végzett, míg másodikon a 9. G osztályos Kalász Evelin és csapata, harmadikon Bauer Emese és csapata végeztek.

Az eseménysorozatnak a Bródy-nap köré szervezett programjai szintén változatos elfoglaltságot nyújtottak a diákoknak. A tanulók figyelmét a népszerű japán küzdősport, a kendo mellett a sakk, honfoglaló játék, szabadulószoba, filmklub, karaoke, Euroexam nyelvvizsga-tájékoztatás kötötte le többek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában