verseny

2019.06.01. 07:00

A szakmákat népszerűsítenék a veszprémi diákok körében

A villanyszerelő foglalkozást bemutató kisfilm végzett az élen a középiskolások versenyén.

Marton Attila

Marosi Dávid, Angyal Gábor, Schmidt Marcell, a győztes film készítői és felkészítő tanáruk, Kukucskáné Báter Mónika Fotó: Molnár Sándor

A pályázatot másodszor írta ki a foglalkoztatási paktum több szereplője azzal a céllal, hogy az etűdökkel a fiatalok felkeltsék kortársaik érdeklődését a kevésbé ismert vagy hiányszakmák iránt. A versenyre hét kisfilmet küldtek be a pályázók, amelyek például a hegesztő, a könyvelő, a CNC-gépkezelő, a villanyszerelő és a felszolgáló foglalkozásokat mutatták be, mondta el Vörösmarty Éva, a megyei közgyűlés alelnöke. Brányi Mária alpolgármester reményét fejezte ki, hogy a kisfilmek vonzóbbá teszik a pályaválasztás előtt állóknak a hiányszakmákat. Az alkotásokat az önkormányzat és a részt vevő cégek képviselői, a Veszprém TV munkatársa és az előző kiírás győztes csapatának egyik résztvevőjéből álló kilenctagú zsűri értékelte.

Marosi Dávid, Angyal Gábor, Schmidt Marcell, a győztes film készítői és felkészítő tanáruk, Kukucskáné Báter Mónika Fotó: Molnár Sándor

A grémium a várpalotai Faller Jenő Szakképző Iskola diákjai – Angyal Gábor, Marosi Dávid és Schmidt Marcell – által készített filmet találta a legjobbnak. Az etűd a villanyszerelő foglalkozást népszerűsítette, a díjat a film elkészítésében közreműködő zirci cég ügyvezetője, Farkas Áron adta át. Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője felidézte, két éve szervezték meg először a szakmabemutató kisfilmes versenyt, akkor még a veszprémi járásban, most az egész megyéből lehetett nevezni. Hozzátette, a pályázat sikerét jelzi, hogy a kaposvári foglalkoztatási paktumnál érdeklődnek a program iránt, valamint az is, hogy a kisfilmeket a cégek felhasználják rendezvényeiken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában