három gyerek, négy kerék, hét ülés

2019.07.31. 11:30

Állami segítséggel válthatott új gépkocsira a nemesvámosi család

Országosan az elsők között vette át a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával vásárolt új autót kedden egy nemesvámosi család.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A nagycsaládosok július elseje óta igényelhetik a legfeljebb 2,5 millió forintos állami támogatást a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához, a támogatás összege az autó vételárának maximum a felét teheti ki.

Az Autó Nexus Kft. márkakereskedésében kedden vette át a támogatással megvásárolt új autóját a nemesvámosi Herczeg család, akik Orbán Viktor kormányfő februári bejelentése után döntöttek úgy, hogy lecserélik a két éve használtan vásárolt családi autót. A gyerekek, Nándor, Zsombor és Márton örültek az új autónak.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Márciusban érdeklődtünk először a márkakereskedésben, majd április elején megrendeltük az autót. Ha nincs a két és félmillió forintos állami támogatás, akkor nem veszünk még új autót, mert nekünk kellett volna összegyűjteni ezt az összeget – fogalmazott Herczeg Gábor és felesége, Herczeg-Véghelyi Boglárka, akiket az új autó átvételére három gyermekük, a nyolcéves Nándor, az ötéves Zsombor és a kétéves Márton is elkísért.

A családapa elmondta, amikor 2017-ben megszületett a harmadik fiuk, fontos szempont volt az autóválasztásnál, hogy elférjen benne három gyermekülés, akkor egy használt hétüléses autót vásároltak. Az új autó napi használatban lesz majd, a hat ülésre rendszeresen szükség van, mert Herczeg Gábor édesanyja is gyakran a családdal utazik.

A Fordnak több hétüléses modellje van jelenleg, az egyik a Herczeg család által választott Tourneo Connect, mondta el Bencsik Csaba értékesítési tanácsadó. Hozzátette, a hét teljes értékű üléssel rendelkező, nagy belső terű kocsit 1,5 literes dízelmotor hajtja. Ennél a típusnál – felszereltségtől függően – az ár egyharmadát teheti ki a támogatás legmagasabb összege. Megjegyezte, a kormány döntése után áprilistól érezhetően megnőtt az érdeklődés a legalább hétüléses autóik után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában