Tartalmas programok a szünidőben

2019.07.11. 07:00

Nagy segítség a szülőknek: Veszprémben is népszerű a nyári napközis tábor

Tizenharmadik alkalommal rendezik már meg a megyeszékhelyen a napközis tábort, amelyet a város 6,3 millió forinttal támogat. Július elsejétől öt héten át, augusztus 2-ig várják a veszprémi lakhellyel rendelkező és veszprémi iskolába járó gyerekeket a nyári szünetben a Cholnoky-iskolában.

Molnár Sándor

Szerda délelőtt jókedvűen baseballoztak a gyerekek a Cholnoky-iskola udvarán

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A városi napközis táboroztatás 2007-ben kezdődött el a Táncsics-iskolában, amely hosszú évekig adott otthont a nyári programnak. Majd a Deák-­iskola következett, és most első ízben a Cholnoky Jenő Általános Iskola szolgál a napközis tábor helyszínéül.

Az öthetes tábor iránt nagy az érdeklődés, mert komoly segítséget jelent a szülőknek a gyerekek nyári elhelyezésében. Sokan öt hetet töltenek el itt a szünidőből, de akad olyan gyerek is, aki csak egy-egy napra érkezik. A táborért napi 2400 forintot fizetnek a szülők gyermekenként, amelyből napi háromszori étkezést és a programokat biztosítják a szervezők, hétköznaponként reggel hét órától délután négy óráig.

Horváth Miklós táborvezető elmondta, hogy évről évre nő a táborozók száma. Ezen a héten például 110 fölött van a gyermekek létszáma, akiknek próbálnak tartalmas és változatos programokat szervezni a rájuk felügyelő 11 pedagógus segítségével. Szerdán például kisvonattal mentek el az állatkertbe, de voltak már sétahajózni, hetente egyszer pedig moziba is elviszik a gyerekeket. Szerepel még a programok között fűzfői bobozás, a Pannon Csillagda felkeresése, és a nagyobbaknak strandolás Balatonalmádiban.

Szerda délelőtt jókedvűen baseballoztak a gyerekek a Cholnoky-iskola udvarán
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A kicsik programjában a játszótér-­látogatások mellett múzeumpedagógiai foglalkozások is szerepelnek, míg a buszos kirándulások során felkeresik a zirci arborétumot, Balácapusztát vagy a Herendi Porcelaniumot. Sok-sok sport- és kézműves programot is szerveznek, és nagyon népszerű a gyerekek körében a házi Ki mit tud? is, ahol saját produkcióikat mutatják be társaiknak.

– A város sokat áldoz a napközis táborra, és a szülői befizetéseknek az étkezésből fennmaradó részét is a programokra fordítjuk, ezért gazdag a kínálatunk – emelte ki a táborvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában