ők már készülnek

2019.07.10. 12:20

Veszprém felett zúgnak az Air Race repülőgépei a hétvégén

Most hétvégén Zamárdiban rendezik meg a Red Bull Air Race 2019-es repülős világkupa magyarországi futamát, amihez persze kell egy repülőtér is, ahonnan a versenyző gépek felszállhatnak, és ahol felkészíthetik őket a versenyre.

Balogh Ákos

20190709 Szentkirályszabada, Megkezdődtek a 2019-es Redbull Air Race gyakorló repülései, a rendezvénynek otthont ado szentkirályszabadjai repülőtéren. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ez a repülőtér nem más mint a Veszprém közeli szentkirályszabadjai egykori katonai repülőtér, ahol már korábban felépítették a repülőgépek kiszolgálására alkalmas hangárokat és megérkeztek a versenyrepülőgépek is.

A repülőgépek szétszerelve, közúton érkeztek a repülőtérre
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kedden és szerdán pedig már műrepülő elemeket végrehajtó repülőgépek zajától hangos a légtér. Talabos Gábor a repülős rendezvény felelős vezetője érdeklődésünkre elmondta, a repülőgépek szétszerelve, közúton érkeztek a repülőtérre, megtörtént az összeszerelésük és a berepülések zajlanak.

A berepülések mellett a repülőgépekbe szerelt olyan elektronikus, telemetriai eszközöket is ellenőrzik, melyekkel a verseny szabályosságát tudják majd ellenőrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában