Erős mezőny áll rajthoz

2019.08.14. 07:00

A Bakonyi Vágtán mérik össze tudásukat a lovasok

Ötödik alkalommal rendezik meg a Bakonyi Vágtát, a Nemzeti Vágta előfutamát Tündérfarmon augusztus 19-én.

Napló

Forrás: a szervezők

Hagyományosan a bakonyi települések nevezését helyezik előtérbe a szervezők, de természetesen a tájegységen kívüli területről is érkeztek nevezések. Tizenkét induló mellett öt kishuszárnevezés érkezett eddig.

A leadott jelentkezések alapján úgy tűnik, hogy erős mezőny áll rajthoz az ötödik Bakonyi Vágtán. Jelenleg gőzerővel folynak a pályaépítési munkálatok.

– Szeretnénk, ha a pálya minőségét – a korábbi évekhez hasonlóan – első osztályúra minősítené a Vidéki Vágta szervezősége. Idén a rendezvény szervezésében és lebonyolításában óriási segítséget kapott a Bakonyi Vágta Porva községtől, amelynek nyomán egy remek programot tudtunk összerakni. Az általuk benyújtott pályázat a rendezvény megszervezésére támogatást kapott, így ez évben lényegesen jobban finanszírozott a térségi rendezvény. Porva község társszervezője a Bakonyi Vágtának idén – tudtuk meg Ozsváth Kálmántól, Tündérfarm tulajdonosától és a Bakonyi Vágta főszervezőjétől.

– Tavaly a Porva színeiben futó ló a második helyezést érte el a Bakonyi Vágtán, így lehetőségünk nyílt arra, hogy a Nemzeti Vágtán szurkolhassunk a térségünk települései színeiben rajthoz álló lovaknak és lovasoknak, ekkor tapasztaltuk meg, hogy milyen csodálatos, büszkeségre okot adó érzés, amikor a Porva címerét ábrázoló zászlót ünnepi zenével huszárok vonultatják fel a Hősök terén, Budapesten. Örültünk és szurkoltunk a térségből feljutott versenyzőknek a Nemzeti Vágtán. Akkor fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy a jövőben támogatjuk Ozsváth Kálmán szervezőmunkáját. Térségünk településeinek az összefogását szeretnénk erősíteni a Bakonyi Vágta megszervezésével, és a közönség által elismert előadókat hívtunk meg a programra – mondta Veinperlné Kovács Andrea porvai polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában