nincs titok náluk

2019.08.31. 07:00

Csopaki strand: figyelnek a legapróbb részletekre is

Ismét ötcsillagos minősítést kapott a balatoni strandok közül a másfél hektáros csopaki, ráadásul a legmagasabb pontszámmal.

Kovács Erika

Ambrus Tibor polgármester úgy mondja, nincs titok náluk, az önkormányzat a működtető, elkötelezett, ütőképes gondnokkal, illetve csapattal dolgoznak, és odafigyelnek a legapróbb részletre is.

- Nagyon fontos, hogy mi nem adtuk bérbe a strandot, noha ez korábban nagy divat volt. Csopakon vállalkozó önkormányzatként mi működtetjük a fürdőhelyet – szögezi le a polgármester.

Ambrus Tibor a sorozatos elismerés kapcsán úgy érvel, alapvetőnek tekintik, hogy igényes, rendezett körülmények között pihenjenek a helyiek és a vendégek a strandon. Másfelől a fürdőhelyük gazdasági életük alapja, komoly bevételi forrás, ezért alapvető, hogy minden tökéletesen működjön. Így egyetlen évben sem maradt el a megújulás, illetve a felújítás. A mostani szezonra például a bejárati vizesblokknál a csöveken át mindent kicseréltek, a fű pedig mindig üde zöld az automata öntözőrendszer miatt.

Ambrus Tibor polgármester kiemeli: nincs semmilyen titok náluk, ők a legapróbb részletre is odafigyelnek Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Nagyon lényeges, hogy a testület és a strandgondnok is elkötelezett a magas színvonalú működés iránt, jómagam pedig szinte mindennap, kora reggel a strandon kezdem a munkát – érvel tovább a minőség mellett a település elöljárója. Kiemeli, nincs semmilyen titok náluk, ők a legapróbb részletre is odafigyelnek: hogy tisztaság, rendezettség legyen, minden virág oda kerüljön, ahová való. Ő maga nemcsak a kövek közé néz be, hogy nincs-e ott szemét, vagy más, oda nem illő holmi, de például azokat a helyeket is fokozottan kezelik, ahol esetleg pangó víz lehet napközben, és ami kellemetlen szaggal járhatna.

- Amikor aztán a strand bezár, általában szeptember első hétvégéjén, akkor korzóvá, sétánnyá alakul át a másfél hektáros terület – jegyzi meg Ambrus Tibor.

Hozzáfűzi, a fürdőhely vonzereje vélhetően abban is áll, hogy itt nemcsak a minden korosztályt és igényt kielégítő felszerelésre figyelnek, hanem a parkolókra, a szőlőültetvények védelmére, a bor minőségére, ezért alkották meg a Csopaki Kódexet. Mindemellett büszkék összetartó borászaikra, és alapvetőnek tartják a biztonságot.

– Így nem csoda, hogy szeretnek idejárni – utal a vendégek megjegyzéseire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában