Korlátok nélkül

2019.08.01. 11:00

Laptopot kapott a sümegi mozgássérült fiatal

Laptopot kapott a Mozgássérültek Országos Szövetsége pályázatán a 27 éves Benczúr Klaudia.

Tisler Anna

Benczúr Klaudia kerekesszékes, hét közben rehabilitációs intézményben él, hétvégére szülei hazaviszik

Fotó: Tisler Anna

A fiatal lány kerekesszékes, hét közben rehabilitációs intézményben él, hétvégére szülei hazaviszik. Az eszközt, amely az ügyei intézését és családjával, barátaival való kapcsolattartását könnyíti, a múlt hét végén adta át Klaudiának Péntek Andrea sorstárs mentor és tanácsadó.

Benczúr Klaudia kerekesszékes, hét közben rehabilitációs intézményben él, hétvégére szülei hazaviszik Fotó: Tisler Anna

Péntek Andreától megtudtuk, hogy az eszközre, valamint az ahhoz kapcsolódó speciális kisegítőkre, szemmel irányítható egérre, a beszéd érthetőségét javító programra második alkalommal lehetett pályázatot benyújtani a Korlátok nélkül program keretében.

A kiírók célja az volt, hogy a felnőtt korú mozgáskorlátozottak nagyobb önállósággal intézhessék hivatalos ügyeiket, nyíljon ki előttük a világ, legyen esélyük az információszerzésben. Klaudia kiegészítőeszközöket is kap, amelyek jelenleg közbeszerzés alatt állnak. A pályázat második körében Veszprém megyéből egyedül Klaudia kapott eszközt, az elsőben viszont sokan.

A hordozható számítógép használatában két sorstárs mentor és tanácsadó, Bartalos Nikolett és Péntek Andrea segít a nyerteseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában