megyei körkép

2019.08.21. 07:00

Mária úti zarándoklat az édesapákért

Hatodik alkalommal szervezi meg a Mária Út Egyesület az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot idén, melyet ezúttal az édesapákért ajánlanak fel.

Laskovics Márió

A tavalyi 1Úton Nemzetközi Zarándoknap Mihályháza – Pápa szakaszának zarándokai

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért, idén az édesapákért szervez zarándoklatokat a Mária Út Egyesület önkéntesei segítségével az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon, augusztus 24-én, szombaton, Nagyboldogasszony ünnepe után.

Mintegy 140 szakaszon – Ausztriában, Magyarországon, Erdélyben, Felvidéken és Délvidéken –, szervezett formában lehet útnak indulni. 2017 óta különböző jármódokon lehet a zarándoklás lélekformáló erejét kipróbálni. A kerékpáros, lovas és evezős szakaszokon a hobbi sportolók is megtapasztalhatják a sport és spiritualitás összefonódásának hatásait.

A tavalyi 1Úton Nemzetközi Zarándoknap Mihályháza – Pápa szakaszának zarándokai
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A rendezvényen életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír. A zarándoklás olyan életforma, mely lépésről lépésre közelebb visz önmagunk, embertársaink és Isten felé, miközben kinyitja előttünk a világot. A szervezők hívnak minden érdeklődőt, civil és egyházi szervezeteket, iskolákat, közösségeket, hogy imádkozzunk együtt az édesapákért!

Veszprém megyében nyolc zarándoklat szerveződik. A legnagyobb részvételre a közel 28 kilométeres Veszprém-Bakonybél szakaszon számítanak: a Szent László-templomtól Szabó Tamás, a Mária Rádió és a Mária Út Egyesület elnöke vezetésével érkeznek a zarándokok a Szent Gellért-kápolnába, ahol 18 órakor Várszegi Asztrik nyugalmazott főapát celebrál szentmisét. Ezen vesznek részt a Zircről és Nagytevelről indulók is. Zircről még Csatkára szerveznek zarándoklatot.

A balatonfüredi körszakasz Tihanyt érinti, majd 14 órai szentmisével zárul a Piros templomban. Pápán 15.30-kor lesz gitáros szentmise a Szent Anna-templomban, melyre Nagytevelről és Mihályházáról érkeznek. Új szakaszként Veszprémből Tihanyba is zarándokolnak. A részletes program az 1Úton Zarándoknap honlapján található meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában