elismerések katonáknak és civileknek

2019.08.17. 07:00

Ünnepi állománygyűlést tartottak Veszprémben

Szent István uralkodása alatt jöttek létre a magyar állam keretei, amelyek egy évezrede tartósak, hangzott el az államalapítás ünnepe alkalmából tartott katonai állománygyűlésen.

Marton Attila

Fajd Bence hadnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ tisztje mondott ünnepi beszédet Fotó: Mátyus Tamás/Maraton

A MH 54. Veszprém Radarezred és az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ alakulatainak ünnepi állománygyűlését pénteken délelőtt rendezték az Agóra Veszprém Kulturális Központban. Fajd Bence hadnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ tisztje ünnepi beszédében kiemelte, Szent István uralkodása végén egy gazdag, erős, független, szabad és gyarapodó, keresztény Magyarországot hagyott utódaira. Országlása alatt létrejöttek a magyar államot egy évezreden át szolgáló keretek, államalapító királyunk a magyarság sorsát évszázadokra eldöntő kérdésekre jó válaszokat adott – emelte ki Fajd Bence.

A szónok hozzátette, István uralkodásának egyik legfontosabb döntése volt a nyugat és Bizánc közötti választás.

Fajd Bence hadnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ tisztje mondott ünnepi beszédet Fotó: Mátyus Tamás/Maraton

Az állománygyűlésen Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred parancsnoka és Berec Zoltán ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka adott át elismeréseket katonáknak és civil alkalmazottaknak. A rendezvényen megáldotta az új kenyeret Szabó György alezredes, tábori lelkész. Az ünnepségen közreműködött Hatás Andrea és Dominek Anna színésznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában