Időutazás a barokk jegyében

2019.09.27. 13:35

Az Esterházyak fénykorát idézi a háromnapos rendezvénysorozat Pápán

A Pápai Barokk Vigasságok elnevezésű rendezvénysorozat szeptember 27–29. között, három napon át várja az érdeklődőket. A nyitónapon az Esterházy-kastély udvara, majd pedig a Fő tér ad otthont a programoknak.

Polgár Bettina

A barokk viseletekkel, táncokkal is megismerkedhetnek a résztvevők

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Szeptember 27-én, pénteken 18 órától kapuátadási ceremóniát tartanak az Esterházy-kastélynál, ahol hagyományőrzők, diákok, fúvósok és zászlóforgatók működnek közre. Színpadra lép a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, a Szó és Kép Színpad Pyramus és Thisbe címmel maskarás komédiát ad elő, majd a Brezza d’Barocco Énekelt történelem című műsora és barokk táncház várja az érdeklődőket. A kastélyudvaron helyben sütött ételeket is kóstolhatnak a résztvevők.

Szeptember 28-án, szombaton 14 és 19 óra között sokrétű programkínálat várja a Fő térre látogatókat. Az érdeklődők megtekinthetik a gyógynövények vásárát, illetve régi mesterségekkel ismerkedhetnek, mint a páncélkészítő, a papírmerítő, az ónöntő, a kovács, a keramikus, a szövő és a textilműves. Mutatványos akrobaták, gólyalábasok és zsonglőrök ugyancsak fokozzák a hangulatot, emellett többek között történelmi öltöző, kékfestő-bemutató, portréfestőverseny és tűztánc alkotja a programkínálatot. A színpadi előadások 15 órakor kezdődnek.

A jó eszű bakfis című vásári komédia után a Furfangos csodadoktorokat láthatja a közönség, majd barokk fúvóskoncert és a Con Spirito kvartett műsora zárja a programok sorát.

A barokk viseletekkel, táncokkal is megismerkedhetnek a résztvevők
Fotó: Polgár Bettina/Napló

Szeptember 29-én, vasárnap a gyógynövényvásár és a régi mesterségek bemutatója mellett történelmi játéktár, udvari etikett- és tánctanítás, barokk kincsvadászat, illetve óriásbábos jelenet biztosítja a kikapcsolódást. A színpadi programok 14.30-kor kezdődnek A Holdkirály palotája című előadással, majd az SK Társulat vásári komédiáját láthatja a közönség. 16.30-tól a történelmi táncok világába kalauzolják el a résztvevőket a zászlóforgatók, fellép a Zafír Orientális Társulat, majd a Lángleguánok románca című tűzszínházi előadás zárja a napot.

Szombaton és vasárnap kemencés látványkonyha is rendelkezésre áll a programsorozat ideje alatt, hagyományos ételekkel, italokkal várják a Pápai Barokk Vigasságok vendégeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában