a lakosság javaslatait várják

2019.09.05. 07:00

Gyerekek tiszteletére ültetnék el a fákat Várpalotán

Minden gyerek után ültessünk egy fát! címmel hirdetett akciót a helyi önkormányzat, jelentette be Katona Csaba alpolgármester, Galambos Szilvia képviselő és Dobos Tamás képviselőjelölt.

Szabó Péter Dániel

Az akció részleteiről Katona Csaba, Galambos Szilvia és Dobos Tamás számolt be Várpalotán

Fotó: Szabó Péter Dániel

A kezdeményezésről, ami az ország több településén már sikeresnek bizonyult, Galambos Szilvia elmondta, képviselőként fontos céljának tekinti, hogy bokrokkal és fákkal sikerüljön betelepíteni a jelenleg gyér fau­nájú környezetet. A faültetésnek köszönhetően kellemes, ligetes terület alakulhat ki.

Ezzel együtt a csapadékvíz megkötésében is jelentős javulás következne be. Galambos Szilvia reméli, hogy a lakosság társul a kezdeményezéshez, és ötleteikkel, területi felajánlásokkal, a fák helyének kijelölésével is hozzájárul a várpalotaiak közös akciójához.

Dobos Tamás hozzátette, örülne, ha minél többen csatlakoznának a kezdeményezéshez, és javaslatokkal jeleznék a fafajtaigényeiket. A Kálvária városrész képviselőjelöltje lelkes környezetvédőként s az Egészséges Palotáért Egyesület tagjaként is szeretné, ha már néhány év múlva egy ligetes, árnyas környezetben számolhatna be az elért eredményekről.

Az akció részleteiről Katona Csaba, Galambos Szilvia és Dobos Tamás számolt be Várpalotán
Fotó: Szabó Péter Dániel

Dobos Tamás egyébként nemcsak a terület szépítése miatt csatlakozott örömmel, hanem októberben születendő gyermeke tiszteletére is szeretne fát elültetni. A helyszínt és a fa fajtáját már eldöntötte a család.

Első lépésként azt várják a képviselők, hogy a lakosság helyszíneket javasoljon. Egy közösségi oldalt is indítanak ezért, számolt be róla Katona Csaba alpolgármester. A Tési-domb városrész önkormányzati képviselője megjegyezte, a városban folyamatosan gondot jelent a közművek vonalában elhelyezett nagy lombozatú fák metszése az áramszolgáltató részéről, mely sokakban felháborodást vált ki.

A városvezető reményei szerint a faültetési kezdeményezéssel ki tudják váltani a jelenleg rossz helyen, közmű közelében elhelyezett fákat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában