Sportpálya ovisoknak

2019.09.26. 20:26

Hat sportággal lehet megismerkedni a többfunkciós pápateszéri létesítményben

Többfunkciós sportpályával gazdagodott a pápateszéri Esterházy Óvoda. A létesítmény átadásán Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, a település nagyon sokat fejlődött az elmúlt öt évben.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Az átadóünnepségen Hullám Dénes, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány projektmenedzsere kifejtette, az alapítványt Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat hátvédje alapította 2011-ben azzal a céllal, hogy sportolási lehetőségeket teremtsen az óvodás kisgyerekek számára. A pápateszéri immár a 399. úgynevezett Ovi-Sport pálya, amit átadtak. A műfüves, multifunkcionális, mozgásfejlesztésre kiválóan alkalmas létesítményen keresztül hat sportág (labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, röplabda, tenisz, tollaslabda) alapjaival ismerkedhetnek meg az óvodások. Hullám Dénes megjegyezte, már határon túli magyar közösségeknél is létesítettek Ovi-Sport pályákat.

A szalagátvágás pillanata. Balról jobbra: Kovács Zoltán, Hullám Dénes, Völfingerné Ruip Renáta óvodavezető és Völfinger Béla
Fotó: Polgár Tibor/Napló

Völfinger Béla, Pápateszér polgármestere elmondta, a falu önkormányzata 4,5 millió forint önrésszel járult hozzá az Ovi-Sport pálya létrehozásához, míg három vállalat összesen 2,3 milliót ajánlott fel a társasági adójából a beruházáshoz. Emellett az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány jelentős támogatása is kellett a többfunkciós, kifejezetten az óvodás korosztály számára tervezett sportpálya megvalósításához.

A polgármester hozzáfűzte, nem ritka, hogy a pápateszériek társadalmi munkával segítik a falu fejlődését, legutóbb például az óvoda melletti térköves parkoló kialakítását 14 helyi családapa végezte el egy nap alatt. Völfinger Béla kiemelte, az elmúlt években sok energiát fektettek a sportolási lehetőségeik bővítésébe. Többek között átadtak egy műfüves grundpályát, megépítettek egy lovaspályát, az új óvodában kialakítottak egy tornaszobát. A közeljövő terveihez tartozik egy szabadtéri fitneszpark létrehozása és az általános iskolai tornaterem megújítása, ugyancsak pályázati forrásból.

– A sport, a mozgás egyaránt szolgálja a kikapcsolódást, a közösség erősödését, valamint az egészséges életmódot – mutatott rá Völfinger Béla.

Az átadást követően a gyerekek birtokba is vették az Ovi-Sport pályát
Fotó: Polgár Tibor/Napló

Kovács Zoltán köszöntőjében hangsúlyozta, aki aktívan, kitartóan és teljes odaadással sportol, a mindennapi élet egyéb nehézségeit is könnyebben leküzdi. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, az elmúlt közel tíz évben több mint ezer labdarúgópálya épült az országban, mindez pedig elősegíti a fiatalok, a civil lakosság sportolását, az egészséges életmód népszerűsítését. Kovács Zoltán Pápateszérről szólva aláhúzta, lenyűgözően fejlődik a falu, amiért dicséret jár mindenkinek, akinek szerepe van ebben.

A beszédek után Kerekes Zoltán plébános megáldotta az Ovi-Sport pályát, majd az ünnepélyes szalagátvágással átadták a létesítményt, amit a gyerekek azonnal birtokba vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában