önkormányzati választás

2019.09.10. 07:00

Kisorsolták a veszprémi jelöltek szavazólapi sorrendjét

Kisorsolták a megyeszékhely önkormányzati választásán induló jelöltek szavazólapi sorrendjét hétfőn.

Marton Attila

Forrás: Illusztráció

A jelöltek augusztus 24-étől gyűjthették az aláírásokat, és tegnap 16 óráig adhatták le azokat a helyi választási irodának. Veszprémben a polgármesterjelölteknek 300, míg az egyéni választókerületben induló képviselőjelölteknek a körzetben élő választók legalább egy százalékának megfelelő ajánlást – ez Veszprémben mintegy negyven – kellett összegyűjteniük ahhoz, hogy indulhassanak a választáson.

A helyi választási bizottság tagjai – Borbás Gábor, Kovács Gergely és Poharánszki István – hétfőn kisorsolták a polgármesterjelöltek és az egyéni választókerületi képviselőjelöltek, valamint a nemzetiségi listák szavazólapi sorrendjét. A bizottság három polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba: a szavazólapon első helyen Katanics Sándor (DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd), a másodikon Adamecz Zoltán (Független), a harmadikon Porga Gyula (Fidesz–KDNP) neve szerepel majd. Az egyéni választókerületek közül nyolcban a Fidesz–KDNP, a hatpárti ellenzéki összefogás és a Lokálpatrióták a városért jelöltje küzd meg egymással, négy körzetben (8-as, 9-es, 10-es és 12-es) a Fidesz–KDNP és az ellenzéki összefogás állított csak jelöltet. A veszprémi képviselő-testületbe a tizenkét egyéni választókerület győztesei mellett öten kerülnek be kompenzációs listáról. Miután az egyéni kerületek több mint felében állított jelöltet mindhárom jelölőszervezet, egyaránt lesz kompenzációs listájuk.

A választási bizottság szintén sorsolással döntött az öt nemzetiségi lista – roma, lengyel, örmény, ukrán, német – jelöltjeinek sorrendjéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában