Helyi közélet

2019.10.21. 08:00

Egy esős, ám annál jobb túranapról – a szanyi Bakancsosoknál

A „szanyi Bakancsosoknál” szomszédolt a pápai Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Bakancsos Természetjáró Köre.

A pápai JMSZK Bakancsos Természetjárók Köre október első szombatján természetjáró találkozót tartott Szanyban. Terebesi Józsefné körvezető elmondta, hogy a menetrend szerinti autóbusszal indultak útnak, hónuk alatt a csoport képeskönyvével, mely a túrákon készült képeket tartalmazza.

A pápai Bakancsos Természetjárók Köre a szanyi túratársaihoz látogatott el. Fotó JMSZK

– Nagy szeretettel fogadtak bennünket a kastély bejáratánál. Az épület egykor Apor Vilmos győri megyéspüspök nyári rezidenciája volt. Csoportképet készítettünk a fotóalbummal, ami a körünk harmincadik születésnapja alkalmából most egy ideig a szanyi könyvtárban lesz forgatható Mészárosné Varga Zsuzsa könyvtárvezető, aktív természetjáró jóvoltából. Szanyból egyébként nyolc-tíz fő látogatja rendszeresen a túráinkat. Rajtuk kívül van Veszprémből, Szentgálról és Ugodból is tagunk – jegyezte meg a körvezető.

AZ eső ellenére is jó volt a hangulat. Fotó: JMSZK

A pápai csapat a szeretetteljes fogadtatás, süteménykínálás után, még a gyalogtúra előtt megtekintette a kastély alsó szintjén berendezett, több helyiségből álló, rendkívül gazdag, sokoldalú helytörténeti gyűjteményt, majd pedig a háromtornyú katolikus templomot.

– Az idővel nem volt nagy szerencsénk, egész nap csepergett, megeredt az eső, de ez nem vette el a kedvünket. Utunk útszéli keresztek, kis kápolna mellett vezetett az erdei Szent Anna-kápolnához. Ez a templom búcsújáró hely, megható, kedves történetekkel. Itt újabb meglepetésben volt részünk, kedves túratársaink jóvoltából a bográcsban birkapörkölt rotyogott. Fedett esőbeállóban élveztük a terülj-terülj asztalkát, majd tábortűz mellett melegedtünk. Ebéd után következett egy újabb túra, a Szlavón-tölgy tanösvényt jártuk végig. Az eső ellenére káprázatosan szép napunk volt, köszönet érte a „szanyi Bakancsosoknak” – zárta élménybeszámolóját Terebesi Józsefné körvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában