ugyanaz a hangulat, mint régen

2019.10.08. 16:00

Egyre népszerűbb az akarattyai vadászpilóta-találkozó

Hetedik alkalommal rendeztek magyar vadászpilóta-találkozót a Magyar Honvédség Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központjában.

Balogh Ákos

20191005 Balatonakarattya. Vadászpilóta találkozó a Honvéd Üdülőben. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Idén több mint száznyolcvan fő vett részt a találkozón, ami jól mutatja, hogy van érdeklődés a rendezvényre. Az első összejövetelen még csak körülbelül százan voltunk. Jönnének többen is, hiszen a kimutatások szerint Magyarországon 550-560 vadászpilóta végzettségű ember van, de sajnos sokan egészségi állapotuk miatt már nem tudnak eljönni – mondta el érdeklődésünkre Helembai László nyugállományú ezredes, a találkozó szervezője, aki egyébként Kositzky Attila nyugállományú altábornagytól vette át a szervezési feladatokat.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A találkozó célja, hogy az 1938-tól napjainkig vadászgéppel repült és repülő pilóták az összejövetel keretében újra találkozhassanak egykori kollégáikkal, barátaikkal, bajtársaikkal, melyre ekkora létszámban kizárólag évente egyszer nyílik lehetőség a Honvéd Üdülőben.

A találkozó minden évben közös csoportkép-készítéssel kezdődik, ezt követően közös ebéd, majd szakmai előadások, végül pedig kötetlen beszélgetések szerepelnek a programok között. – Idén többek között dr. Remes Péter nyugállományú orvos ezredes, a Repülőorvosi Vizsgáló és Kutató Intézet egykori vezetője tartott előadást a másik oldalról, hiszen mi hajózók tőlük függtünk, elmondta, hogyan is látott ő bennünket – fogalmazott Helembai László, majd hozzátette: – A pilótatársadalom valamilyen szinten unikum, egészségileg, mentálisan, bármilyen más formában a legjobbak, azonban ilyenkor észrevesszük, hogy nem vagyunk már azok, de a lényeg az, hogy a hangulat a régi. Mikor az ilyen találkozókon leülünk és előjönnek a történetek, ugyanaz a hangulat, mint régen, mi pedig ilyenkor megfiatalodunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában