önkormányzati választások 2019

2019.10.08. 11:00

Támogatásukról biztosították – Lajkó Frigyes a párt fűzfői jelöltje

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a KDNP Országos Választmányának elnöke hivatalában fogadta és a KDNP támogatásáról biztosította Lajkó Frigyest, a Fidesz–KDNP fűzfői polgármesterjelöltjét.

Osváth Sarolta

Kontrát Károly, Lajkó Frigyes és Latorcai János a találkozón. A KDNP és a Fidesz szövetségben indul

Fotó: Napló

Információink szerint a találkozóra azért került sor, mert a szavazók megtévesztésére alkalmas módon a várost jelenleg vezető ellenzéki politikus többször azt állította, hogy bírja a KDNP támogatását. Azt is hangoztatta, hogy helyi KDNP-szervezetet hoztak létre, melynek tagja is lett.

Az országgyűlés alelnöke a megbeszélésen ismét leszögezte, hogy nem jött létre új KDNP-szervezet Balatonfűzfőn, és a korábban MSZP-tag polgármester nem tagja a KDNP-nek. A szoros Fidesz–KDNP együttműködés alapján a párt egyetlen polgármesterjelöltet támogat, Lajkó Frigyest, akinek a kampányban minden segítséget megad. Arra kéri a fűzfőieket, hogy október 13-án szavazzanak Lajkó Frigyesre.

Har­gitai János, a KDNP ügyvezető alelnöke kezdeményezte a pártügyészi vizsgálatot a Kereszténydemokrata Néppárt balatonfűzfői alapszervezetének megalapításával kapcsolatban. A vizsgálat megállapította, hogy az alapításnál megsértették a KDNP alapszabályának több pontját, így az alapszervezet sem jött létre.

Kontrát Károly, Lajkó Frigyes és Latorcai János a találkozón. A KDNP és a Fidesz szövetségben indul Fotó: Napló

A pártügyészi vizsgálatot követően Semjén Zsolt, a KDNP elnöke állásfoglalásában leszögezte: „Az önkormányzati választásokon a KDNP és a Fidesz szövetségben indul, ezért minden településen közösen állítottunk polgármester- és önkormányzati képviselőjelölteket. Jeleztük a választási szerveknek, hogy a KDNP és a Fidesz közös balatonfűzfői polgármesterjelöltje Lajkó Frigyes, ezért arra nincs mód, hogy vele szemben más független jelöltet támogassunk.”

Ennek ellenére a jelenlegi polgármester az aláírásokat is a KDNP-s támogatásra hivatkozva gyűjtötte Balatonfűzfőn – mondta el Lajkó Frigyes, a pártszövetség hivatalos jelöltje.

– Sőt, a KDNP megyei választmányának elnöke a polgármesterjelölteket bemutató fórumon is megjelent a jelenlegi ellenzéki polgármester támogatójaként. Ezzel figyelmen kívül hagyja az országos megállapodást, valamint megzavarja és megtéveszti a választókat – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában