népszerű lett az akció

2019.10.11. 11:00

Új gazdára leltek a veszprémi virághagymák

A fenntarthatóság jegyében a VKSZ Zrt. kertészei kiosztották azokat a tulipánhagymákat, amelyeket már nem ültetnek vissza a közterületi virág­ágyásokba.

Molnár Sándor

Ezek a tulipánhagymák még kiválóan alkalmasak arra, hogy az intézmények udvarait csinosítsák majd

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A társaságnak szigorú előírásoknak kell megfelelnie a tulipánok kinézetét illetően. A szemet gyönyörködtető, egységes tulipántenger látványa érdekében a hagymákat minden évben cserélni kell.

A földből kikerült tulipánhagymák ugyanis állásukban elfajzanak, emiatt változhat a virágok színe, mérete. Viszont ezek a tulipánhagymák még kiválóan alkalmasak arra, hogy az intézmények udvarait csinosítsák majd. A képen a Rózsa Úti Általános Iskola második osztályosai nézegetik a hagymákat.

Szűcs Attila, a herendi iskola intézményvezető-helyettese elmondta, hogy ez egy fantasztikus lehetőség minden közintézménynek. A virághagymák elültetése korábban egy természetes folyamat volt a gyerekek és a családok számára, de mára sajnos kikopott az életünkből. Pedig nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor a gyerekek által elültetett tulipánhagymából néhány hónap múlva kibújik a virág.

Ezek a tulipánhagymák még kiválóan alkalmasak arra, hogy az intézmények udvarait csinosítsák majd Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az akció láthatóan nagyon népszerű, hiszen több mint húsz intézmény – óvodák és iskolák – zöldkoordinátorai által több mint száz zacskó virághagyma talált új gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában