történelmi jelentőségű beruházás

2019.10.04. 11:00

Új pályán edzhetnek a sümegprágai focistapalánták

Műfüves sportpályával gazdagodott Sümegprága. Az átadáson elismerő szavakkal szólt Gellei Imre volt szövetségi kapitány, az MLSZ szakmai bizottságának tagja is a falunak.

Tóth B. Zsuzsa

Az új pályát a környékbeliek is használhatják. A háttérben Fenyvesi Zoltán, Bagi Ádám, Gellei Imre és Hujber Csaba Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő szívből gratulált a fejlesztéshez. – Bízzunk benne, hogy sok fiatal és idősebb egyaránt örömmel használja majd a pályát – hangsúlyozta.

Az új pályát a környékbeliek is használhatják. A háttérben Fenyvesi Zoltán, Bagi Ádám, Gellei Imre és Hujber Csaba Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Magyar Labdarúgó-szövetség kedvezményes pályaépítő programjának 33,5 millió forintos támogatásából készült el a 22 méter széles, 42 méter hosszú műfüves kispálya. Az átadóünnepségen részt vett Finta Péter, az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának megbízott igazgatója, valamint Bagi Ádám plébános.

Hujber Csaba polgármester háláját fejezte ki a magyar kormánynak, a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, hogy lehetővé tették a jelentős sportberuházást. – A település számára történelmi jelentőségű a létrejött beruházás. A sportág Sümegprágán jelentős múlttal bír, hiszen a II. világháború óta van bejegyzett futballközösségünk – mondta a polgármester, valamint kitért arra is, hogy a pályázati forrásból az idei évben Veszprém megyében egyedül Sümegprágán készült műfüves pálya. Hangsúlyozta: a pálya rendeltetésszerű használatával, megóvásával a felnövekvő generációk számára magas színvonalon biztosított a sportág gyakorlása. Azt kívánta, hogy a település minden egyes lakója használja ki a sportpálya adta lehetőségeket. Reményét fejezte ki, hogy a környékbeliek is előszeretettel keresik fel majd a létesítményt. A beruházással a területen korábban megépült szabadidőparkkal együtt immáron egy komplex létesítmény szolgálja a sportolni vágyókat.

Az ünnepséget követően fiatal focisták és a helyi sport­egyesület tagjai vették át a műfüvet, és kispályás tornával avatták fel az új pályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában