Kávéház közéleti témákkal

2019.11.25. 07:00

A Fidesz-frakcióvezető politikai aktualitásokról beszélt Nagyvázsonyban

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője volt a vendég a Közéleti kávéház legutóbbi összejövetelén.

Molnár Sándor

Kocsis Máté és az est házigazdája, Fábry Szabolcs a rendezvényen

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A jelenlévők hallhatták az országgyűlési képviselő véleményét közéleti aktualitásokról és jó néhány, a közönség által felvetett témával kapcsolatban. A Reményi Antal Rendezvényházban megtartott est házigazdája Fábry Szabolcs polgármester volt.

Kocsis Máté örömmel tett eleget a nagyvázsonyi felkérésnek. Elárulta azt is, hogy Fábry Szabolcs polgármesterrel együtt kapták meg a tiszteletbeli székely címüket Oklándon, illetve hogy nagyon kedveli a Balaton-felvidéket.

A közéleti beszélgetés során a frakcióvezető rámutatott arra, hogy a politikusok energiáját egy csomó dolog lekötötte az elmúlt években, és emiatt sokan elszakadtak a saját közegüktől. – Azt gondolom, hogy azok, akik közhivatalt töltenek be – főleg azok, akik már jó ideje polgármesterek, államtitkárok vagy parlamenti képviselők – és sokat dolgoznak, végzik a munkájukat, és vannak is sikereik, de kevesebb idejük jut arra, hogy közel legyenek a mindennapokhoz, az emberekhez. Szerintem ezen mindenképpen változtatni kéne – fogalmazott.

Kocsis Máté és az est házigazdája, Fábry Szabolcs a rendezvényen
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Közéleti kávéházban szóba kerültek még az októberi választási eredmények, a politika két táborra szakadása és eldurvulása, a fiatalok megszólítása, a kormányzóképesség, a béremelések vagy a nemzeti tőkésosztály kérdése. Kiderült az is, hogy lenne igény az olyan nagy formátumú filmekre, mint az Erdély-trilógia vagy a Kinizsi életét bemutató film. Többször ráterelődött a szó az oktatásra, illetve a tanárok helyzetére.

A fórum tanulsággal is szolgált a frakcióvezető számára. – Nagyon örültem annak, amit a pedagógusoktól hallottam. Tanulságos, ráébresztő dolog volt, és azt is megmutatta, hogy nagyon-nagyon sok munka áll még előttünk. Hallottam, hogy van egy nagyon erős ideológiai és kultúrharc a pedagógusok körében, és ez valóban a következő generációkról szól, és nem megmásítható. A nemzeti, polgári, keresztény értékrendben gondolkodó pedagógusoknak meg kell erősödniük, hiszen – ahogy elhangzott ma – óriási hátrányban vannak a velük szemben állókhoz képest. A nemzeti érzelmű tanárok jelentős kisebbségben vannak, és ahogy ők fogalmaztak, szemlesütve kell sétálniuk, és ez megengedhetetlen – vélekedett a frakcióvezető, aki Nagyvázsonyból még sietett vissza a fővárosba egy szavazásra.

Mint mondta, a parlament fegyelmi szabályainak szigorításán dolgoznak éppen, ami arról szól, hogy legalább az Országgyűlés tekintélyét, méltóságát megőrizzék, mert az, ami mostanság az ellenzék részéről történik bent, az Országház épületében, az semmiképpen sincs jó hatással a társadalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában