Ovis Kupa az iskolában

2019.11.28. 07:00

Ismét a Bóbita óvodások nyerték a vándorkupát

A Dózsa-iskola tornatermében megrendezett Ovis Kupa vándorserlegét ismét a Bóbita óvoda vihette haza.

Juhász-Léhi István

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos

Halmayné Badacsonyi Márta, a veszprémi Dózsa György Általános Iskola igazgatóhelyettese azt újságolta örömmel, hogy kilenc intézményből – Erdei, Vadvirág, Bóbita, Hársfa, Szent Margit, Ringató, Cholnoky, Örömhír, Kuckó – versenyeztek csapatok szerdán a Dózsa tornatermében.

– Hihetetlen számunkra is, de ez már a tizenkettedik Ovis Kupánk, amire nagyon büszkék vagyunk – mondta a Naplónak. – Ez – mint az ismeretes – egy sorverseny. Jó érzés számunkra, hogy a beiskolázás közeledtével meg tudjuk mutatni az intézményünket egy izgalmas játék formájában, ami az óvodások számára nagy élmény. Elmondta azt is, természetesen tisztában vannak azzal, hogy a szülők oda fogják beíratni a gyerekeket, ahová korábban elhatározták, de talán ezzel a játékos sorversennyel vonzó élményt tudnak nyújtani a kicsiknek.

A Dózsa-iskolában fontos a sport, korábban sporttagozatos suli volt az intézmény. Az igazgatóhelyettes szerint ez a tény „egy gyönyörű örökség”. Jelenleg is több gyerek jeleskedik különböző sportágakban. És hogy miért fontos egy-egy hasonló esemény az iskola életében?

Fotó: Nagy Lajos

– Azért is, hogy egy kicsit belelássanak az iskola életébe a vendégek. A versenyek után, délután az intézményünk iránt érdeklődő szülőkkel találkoztunk – foglalta össze Halmayné Badacsonyi Márta.

Gyógypedagógiai asszisztensként dolgozik a Dózsa-iskolában Polgár Ildikó, akinek gyermeke a Vadvirág oviba jár.

– Jó iskola a Dózsa! Én is, és a nagyfiam is ide jártunk – árulta el Ildikó. – A Ovis Kupa is kitűnő, hiszen játékos, és a kisfiam, Ádám is nagyon szeretett volna jönni. A sportok mellett nagyon sok minden adott ebben az iskolában, elég csak a nyelvtanulásra gondolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában