hogyan kezeljük a fluktuációt?

2019.11.28. 16:00

Munkaerő-megtartásról cseréltek eszmét a HR-szakemberek

A munkaerőpiac napjainkban egyik legaktuálisabb problémája a munkaerő megtartása, illetve a fluktuáció kezelése. A HR Créme klub tagjai ötleteket, problémamegoldó módszereket hallhattak a témában, és interaktív módon áttekintették azokat a területeket, ahol a HR-szakemberek és vezetők hozzájárulhatnak a munkaerő megtartásához.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A HR Créme legutóbbi összejövetelét a Hotel Historia Malomkert konferenciatermében rendeztek meg.

Vidó Csilla munkaerő-piaci helyzetértékelést tartott Fotó: Molnár Sándor/Napló

– A HR Créme rendezvénysorozat Veszprém és környéke HR területen dolgozó munkatársainak szakmai és baráti körét fogja össze. Néhány havonta találkozunk, hogy aktuális kérdésekben szakmai előadókat hallgassunk meg, valamint őszintén beszélgethessünk – „szakmázhassunk” – együtt, hiszen ugyanazon a piacon dolgozunk, ugyanazok a problémák feszítenek minket napi szinten – mondta el a szervező Erős Kata, a HRCV Személyzeti Szolgáltató Kft. régióvezetője.

A konferencián rövid munkaerő-piaci helyzetértékelést tartott Vidó Csilla, a HRCV ügyvezetője, Szentiványi Zsuzsa, a cég megtartás üzletágának vezetője pedig bemutatta az Employee Assistance Programot (EAP), amely hatékony eszköz a munkaerő-megtartáshoz. Ez, a Munkavállaló-támogató program egy olyan, a megrendelő vállalat munkavállalói számára ingyenesen és anonim módon elérhető, külsős tanácsadók (pszichológusok, ügyvédek és pénzügyi tanácsadók) által nyújtott támogató keretrendszer, mely a munkavállalókat segíti magánéleti és munkahelyi nehézségeikben, melyek kihathatnak munkájuk hatékonyságára, munkahelyi hangulatukra, elhivatottságukra, vagy akár új munka keresésére ösztökélné őket.

Szentiványi Zsuzsa az Employee Assistance Programot mutatta be a résztvevőknek Fotó: Molnár Sándor/Napló

Kiss Julianna pszichológus, az SHL Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pedig a munkaerő kiválasztásában és megtartásában alkalmazott gyakorlati módszerekről tájékoztatta a jelenlévőket.

A jó hangulatú, interaktív találkozó az előadók és a résztvevők kerekasztal-beszélgetésével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában