Folytatódnak az útfejlesztések

2019.12.09. 07:00

Bicikli- és gyalogút épült a pápai körforgalom mellett

Közel 60 millió forintból elkészült a Győri úti gyalog- és kerékpárút.

Polgár Tibor

A biciklisek már birtokba vehették az új utat

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A beruházást a Szent István út, a Várkert út, a Téglagyári út és a Győri út kereszteződésében megépített körforgalommal együtt valósították meg.

Az új gyalog- és kerékpárút mentén elhelyeztek 18 lámpaoszlopot, elültettek 19 facsemetét, illetve további hat növényt telepítettek a körforgalomba. Molnár István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetője elmondta, olyan fákat ültettek az út mellé, amelyeknek a gyökerei nem oldalirányba, hanem lefelé terjeszkednek, így nem okoznak kárt az új burkolatban. A gyalog- és kerékpárúton a gyalogosok és a biciklisek szétválasztás nélkül haladhatnak mindkét irányba, a KRESZ szabályai szerint a közlekedőknek jobbra tartási kötelezettségük van. Áldozó Tamás polgármester kifejtette: a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projekt további kerékpáros nyom és kerékpárút építését is tartalmazza. Ez a kerékpárút az új körforgalomtól indul a Téglagyári úton és a bázisrepülőtér főbejáratáig tart majd.

A biciklisek már birtokba vehették az új utat
Fotó: Polgár Tibor/Napló

A Vaszar felé vezető szakaszon a 83-as főút tervezett új bevezetője miatt még szükség lesz a tervek egyeztetésére, hogy a kerékpárút és az új útpálya is megépülhessen. Áldozó Tamás hozzátette, az önkormányzat másik közlekedésfejlesztési projektjéhez kapcsolódóan is épül új kerékpárút és egy újabb körforgalom: a Szabó Dezső utcánál. Emellett az ipari parki fejlesztéseket tartalmazó tervekben ugyancsak szerepel körforgalom- és bicikliút-építés.

Megjegyezte, a Szent István út páratlan oldalán folyamatban van a csapadékvíz-elvezető korszerűsítése és a járda felújítása, a TOP-os projekteken túl pedig további fejlesztéseket is tervez a város a környéken. Gondoskodni kell

a Győri út páros oldalán a csapadékvíz-elvezetés megoldásáról, illetve a Kálváriához csatlakozó parkoló bővítéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában