Németországból érkezett küldemény

2019.12.09. 11:00

Hasznos adományt kapott a tapolcai kórház

Az International Police Association (IPA) szervezet újabb adományt küldött a tapolcai Deák Jenő kórháznak.

Tóth B. Zsuzsa

Ágyak, éjjeliszekrények, ágyneműk érkeztek a mostani szállítmánnyal Németországból a tapolcai kórháznak

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amint azt az adomány koor­dinátorától, Sándor László IPA-tagtól megtudtuk, a németországi Mönchenglad­bach­ból érkező szállítmányban 100 zsák, összesen 3,5 tonnányi ágynemű, 15 betegágy érkezett éjjeliszekrényekkel, matracokkal. A tapolcai kórház korábban több alkalommal is kapott hasonló segítséget az IPA-tól, így ezzel a szállítmánnyal teljes a bútorkészlete, nincs szüksége több adományra. Azonban Mönchengladbachban még egy szállítmány várakozik, abban 24 ágy éjjeliszekrényekkel, matracokkal, segédeszközökkel.

Többek között digitális kijelzővel ellátott gyógyszerhűtőkkel, forgószékekkel várja, hogy oda kerüljön, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Sándor László szerint a várhatóan a jövő év elején érkező szállítmány akár a megyében is maradhat, ha kell valamelyik kórháznak.

Ágyak, éjjeliszekrények, ágyneműk érkeztek a mostani szállítmánnyal Németországból a tapolcai kórháznak
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amennyiben nem kell senkinek, a fővárosi Szent István Kórház örömmel fogadja. Az IPA-tól még a tapolcai rendőrkapitányság is kap egy szállítmányt, várhatóan jövő ősszel. Abban 500 párnázott, vázas szék érkezik. A tapolcai kórház pedig igény szerint kölcsönadja otthoni ápolásra a mechanikusan állítható betegágyakat azoknak a hozzátartozóknak, akiknek szükségük van rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában