angyalbatyu akció

2019.12.15. 13:50

Karácsonyi játszóház és ajándék a Karitásztól Sümegen

Karácsonyi díszbe öltözött terem, számos ajándék, vendéglátás és kézműves foglalkozás várta azt a 30 hátrányos helyzetű gyermeket, akik részt vettek a Veszprém Főegyházmegyei Karitász rendezvényén december 14-én a Ramassetter iskolában.

Tisler Anna

A települési Karitász tagjai által kiválasztott gyermekek Lesenceistvándról, Sümegről, Dabroncról és Tekenyéről érkeztek, összesen harmincan.

A programot Lovró Krisztina találta ki és szervezte meg. A meghívottaknak a Ramassetter iskola diákjai karácsonyi műsorral kedveskedtek, amelyet Pintérné Németh Bernadett tanított be, majd Szabó Donát bűveszprodukcióval szórakoztatta őket. Azt követően kezdődött a kézműves foglalkozás, amelyen poharat festettek, karácsonyi díszeket készítettek, valamint a pápai Oláh Sándorné a segélyszervezet önkéntese által készített gipszfigurákat festettek.

Az ünnepre készülőket felkereste Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese. Szijártó Lászlótól, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatójától megtudtuk, a gyermekeket az angyalbatyu akcióban kapott csomagokból ajándékozzák meg, valamint a Frankfurtban élő magyarok Árpádházi Szent Erzsébet plébániáján összegyűjtött édességet és tisztálkodó szereket kapták.

Pohárfestés a kézműves foglalkozáson, a háttérben a szervező Lovró Krisztina
Fotó: Tisler Anna

A vendéglátáshoz egy helyi pékség pogácsát, Böjte Éva, a Hotel Kapitány igazgatója szendvicset ajándékozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában