javuló betegelégedettség

2019.12.09. 10:25

Kiemelt eszközfejlesztési csomagban részesült a Magyar Imre Kórház

Nagy Zoltán a kórház főigazgatója elmondta, hogy 2019-ben a kórház több száz millió forintos gép-műszer beszerzési támogatásban részesült, továbbá a kórházi ágyak jelentős része megújult az osztályokon, a következő év első felében pedig teljesen megújul a kórházi ágystruktúra. – mondta az igazgató.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Dr. Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója

Fotó: Andi :)

A kórház sikeresen pályázott egy új laparoszkópos toronyra, mely a jelenlegi műszerezettség bővítését jelenti , válasz lehet a szakma és a lakosság azon fokozott igényére, hogy kis metszésből végezzék el a szükséges műtéti beavatkozásokat, a betegek kisebb műtéti terheltsége és komplikáció mentesebb gyógyulása érdekében – tájékoztatott a főigazgató. Hamarosan lezárul egy új digitális röntgen készülék beszerzése is és közel ötven millió forintos műszer beszerzésből bővül a család-barát szülészeti osztályunk, melynek részeként új, motoros kivitelű komfortosabb szülőágyak és betegbiztonságot növelő eszközök kerülnek beállításra. A főigazgató bízik abban, hogy a szakmai szereplőkön túl, a város lakossága is értékeli majd a fejlesztéseket és tovább fog nőni az elégedett, gyógyult betegek száma.

Dr. Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója

Az ajkaiak és a kórház ellátási körzetében élők megérdemlik, hogy az elmúlt években gyakorlatilag „szünetelő” felújításokat felváltsa a kórházi géppark folyamatos megújítása, cseréje. Az ajkai kórház betegei és egészségügyi dolgozói a használt, leselejtezett bizonytalan eredetű és műszaki színvonalú külföldinek titulált gépadományok helyett, a konkrét, kézzel fogható gépműszer fejlesztéseket ismerik el, hiszen csak ez erősíti az intézmény szerepét a megye egészségügyi ellátó rendszerében – folytatta mondandóját a főigazgató.

Kérdésünkre, a politikai ellenzék az intézményt érintő – integrációval és külföldi gép adományokkal kapcsolatos – állításait nem kívánta kommentálni, a főigazgató csak annyit mondott, hogy a körzet választott országgyűlési képviselőjével Fenyvesi Zoltánnal végzett közös munka és a kórház munkatársainak töretlen elhivatottsága teszi lehetővé, hogy folyamatosan javuljon a betegellátás színvonala, melyet a betegelégedettségi mutatók javulása is vissza igazol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában