Odafordultak a nehéz sorsúak felé

2019.12.18. 11:30

Pápán ajándékkal segítettek sérült fiatalt nevelő családoknak

A fogyatékkal élő fiatalokat és családjaikat köszöntötték karácsony alkalmából az őket összefogó és segítő Barátság Klub ünnepi rendezvényén.

Laskovics Márió

A Barátság Klub hagyományosan, immár huszonkettedik alkalommal tartotta karácsonyi ünnepségét a Szent Anna-templomban szombaton. A mozgássérült vagy fogyatékkal élő gyerekeket, fiatalokat és családjaikat segítő civil szervezet programokkal, kirándulásokkal teszi színesebbé tagjai életét. Az együttlét a legfontosabb számukra, de a sérült gyermeküket főként egyedüli anyaként nevelő, a szociális szféra perifériáján élő klubtagok anyagi helyzete okán nagyon örülnek karácsonykor az ajándék-felajánlásoknak. Évek óta szoros a kapcsolatuk a Türr István Gimnáziummal, így ismét Nagy Réka tanár osztálya adta elő nekik Jézus Krisztus születéstörténetét.

A Barátság Klubért Alapítvány karácsonyi rendezvényén a Türr István Gimnázium 7.G osztálya adott műsort
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Gyalog Zoltánné, a Barátság Klubért Alapítvány titkára felidézte, mozgalmas évük volt. Részt vettek vettek például a Türr gimnázium Erasmus-programjában a külföldi diákok fogadásában, a fogyatékkal élők országos rendezvényén, valamint családi napot tartottak. Mint mondta, jelenleg harmincnyolc családot támogatnak, néhol több fogyatékos gyereket nevelnek.

Unger Tamás köszöntőjében úgy fogalmazott, az adventi harmadik gyertya a szeretet jelképezi. A szeretet ünnepén magunkkal is tudunk foglalkozni. Ha magunkban rendben vagyunk, sokkal könnyebben fordulunk mások, a nehezebb sorsúak felé. Ajándékot nem csak tárgyak formájában adhatunk, emelte ki. Az önkormányzat nevében áldott karácsonyt kívánt.

Salgó Ferenc kanonok-plébános elmondta, az egymásra való odafigyelés, segítés kölcsönösen jó, békét teremt. A betlehemezés szokása Assisi Szent Ferenctől ered, akinek egyik legendáját, a Gubbio városát támadó farkas megszelídítését is elmesélte.

A sérült fiatalok ragyogó örömmel vették át az ajándékcsomagokat. Jobbra Gyalog Zoltánné titkár Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az egyik édesanya Ady-verset szavalt, végül a sérült fiatalok ragyogó örömmel vették át az ajándékcsomagokat. Idén az ajándékozást a Szent Anna-plébánia és az alapítvány mellett a Tégy egy mosolyért Egyesület és a Haas+Sohn Kft. támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában