Füred a díszvendég

2020.01.23. 07:00

Az idei megyebálhoz is rendelnek jótékonysági célt

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Mediaworks Hungary Zrt. – és megyei napilapja, a Napló – közösen rendezi meg a megyebált, ami 2015 óta ismét hagyomány. A társasági eseményre idén a veszprémi Megyeházán február 8-án, szombaton 19 órakor kerül sor.

Juhász-Léhi István

20200122 Veszprém sajtótájékoztató a Megyebálról Néző László Veszprém Megyei Napló főszerkesztő, Polgárdy Imre Veszprém Megyei Önkormányzat elnök, Bóka István Balatonfüred polgármester Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A rangos esemény kapcsán rendezett sajtótájékoztatót szerdán Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke azzal kezdte: 2015-ben kezdték újjászervezni a megyebálokat, kezdetben a Napló még egyedül rendezte meg a mulatságot, majd a megyei önkormányzat is bekapcsolódott a szervezésbe.

A bál fővédnökének Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkárt kérték fel a szervezők, a bál védnöke pedig Bóka István, Balatonfüred polgármestere. Nem véletlenül, hiszen 2020-ban a Balaton-parti város mutatkozik be a mulatságon.

A megyebálhoz hagyományosan jótékonysági célt is rendelünk, aminek meghatározására mindig a díszvendéget kérjük fel, s ez az idén is így történt, fogalmazott Polgárdy Imre, aki emlékeztetőül felsorolta, hogy 2016-ban Sümeg a Máltai Szeretetszolgálatnak kérte az összegyűjtött adományokat, egy évvel később Pápa Kovásznába, a Kommandóban leégett iskola újjáépítéséhez, 2018-ban Várpalota, a petro­zsényi Jézus Szíve-kápolna felújítására, míg tavaly Veszprém a Családokért és Gyermekekért Alapítvány megsegítését kérte.

Néző László, a Napló főszerkesztője idén is sikeres megyebált vár. A napilap mindig szívesen vesz részt hasonló társadalmi eseményen, mert fontos számunkra, hogy ne csak egy újság legyünk, hanem a megye közéletének szerves részei is, fogalmazott. Ez a bál ráadásul olyan alkalom, hogy megmutathatjuk magunkat a megyének.

A főszerkesztő elmondta: a megyebáloknak mindig van jótékonysági célja is. A Napló kiemelt célja az, hogy akin lehet és tudunk, segítsünk. A legszebb pillanatok az újság életében azok, amikor tudunk valakin segíteni, jelentette ki.

Néző László, Polgárdy Imre és Bóka István a sajtótájékoztatón
Fotó: Penovác Károly/Napló

Nagy örömmel és büszkeséggel vállaltuk el az idei megyebál díszvendégi címét, ezt már Bóka István, Balatonfüred polgármestere mondta és visszautalt arra, hogy kedden írtak alá kulturális megállapodást Veszprémmel.

Hogy mit hoznak? Mit mutatnak meg a megyebálon? Három emblematikus eseményről hoznak majd egy minikiállítást a megyeházára: a lassan 200 éves füredi Anna-­bálról, a Kékszalagról, és a borhetekről, de két borászatot is meghívtak a bálra.

Bízom benne, hogy tartalmas, jó hangulatú mulatság előtt állunk, mondta Bóka István. Aki elárulta, hogy a balatonfüredi Óvodák Alapítvány számára szeretnének gyűjteni.

A Napló ügyfélszolgálati irodáin lehet regisztrálni a megyebálra, ami 25 ezer forintba kerül. A belépővel természetesen együtt jár a rendezvény egésze alatt a teljes ellátás. Nem árt tudni, hogy a Szent István terembe száz személy fér el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában