Legbelül, a szívünkben érezzük

2020.01.23. 07:00

Elismeréseket adtak át a fűzfői ünnepségen

A magyar kultúra napját ünnepelték a Balaton-parti városban. Az ünnepi beszédet Néző László, a Napló főszerkesztője mondta, ünnepi műsort adott a Balatonfűzfői Fiatal Művészek Klubja, és elismeréseket adtak át.

Sági Ági

Balatonfűzfő Fiatal Tehetsége oklevelet kaptak a Balaton Vízilabda Klub sportolói

Fotó: Sági Ági/Napló

– Hogy mi a magyar, és mi a kultúra, azt mindenki, aki anyanyelvi szinten beszéli a magyart, meg tudja határozni önmagában. Ha nem is mindig a szavak szintjén, de legbelül, a szívünkben tudjuk, érezzük miről beszélünk, mert mindannyian ebben a kultúrában élünk, a részesei vagyunk. Számomra a magyar kultúra a magyar emberek, egyének és közösségek, a magyar nép létezési módja. Nem csak a művészetek, a tudomány, az épített örökségünk, a hagyományaink, a szokásaink, a nyelvünk, hanem a bennünket körülvevő teremtett környezet is – mondta el Néző László.

Néző László, a Napló főszerkesztője Fotó: Sági Ági/Napló

A Balatonfűzfői Fiatal Művészek Klubjának műsorában Varga Áron zongorán, Horváth Eszter klarinéton játszott, Kiss Ákos a kultúráról osztotta meg gondolatait és Kovács Ákos versét szavalta. Uszódi táncokat mutatott be a Bala­ton­almádi Néptáncműhely.

A Balatonfűzfő Kultúrájáért posztumusz oklevelet kapott Gróf Tibor, a balatonfűzfői Művelődési Központ és Könyvtár korábbi igazgatója, Balatonfűzfő Kultúrájáért díjat kapott az Irinyi Ifjúsági Fúvószenekar, amit 2007-ben Balatonfűzfőn alapított Hégely Ákos karmester.

Balatonfűzfő önkormányzatának képviselő-testülete 2019 decemberében alapította a Balatonfűzfő Fiatal Tehetsége díjat, melyre 12 és 25 év közötti, Fűzfőn élő, tanuló vagy sportoló fiatalokat jelöltek, akik kiemelkedő kulturális tevékenységgel vagy sportsikerekkel büszkélkedhetnek. Az elismerő oklevelet Szanyi Szilvia polgármester és Keil Norbert képviselő-testületi tag adta át Horváth Eszternek, Németh Tamásnak, Mós Eszternek, Nyírő János Bencének, Tóth Eszternek, Perényi Hannának. Oklevélben részesültek a Balaton Vízilabda Klub sportolói: Karancsi Réka, Karancsi Szonja, Bendicsek Bálint, Fejes Milán és Slavonics Bende­gúz és Farkas Máté, az ÉLES Kézilabda Sport Egyesület serdülő válogatott sportolója.

Balatonfűzfő Fiatal Tehetsége oklevelet kaptak a Balaton Vízilabda Klub sportolói Fotó: Sági Ági/Napló

Balatonfűzfő Fiatal Tehetsége díjat kapott három fiatal. Ratter Roland, az Irinyi János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 7. osztályos tanulója, aki az iskola legeredményesebb művészeti tanulója, az Irinyi Fúvós Zenekar meghatározó tagja, a szaxofonszólam vezető­je és szólistája. Kiss Maja, a budapesti MTK sportolója és a Magyar Shotokan karate válogatott tagja. Nyilasi Csanád, a Balatonfűzfői Lövész Egylet junior Európa-bajnok sportolója.

Az esten kihirdették a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület fotópályázatának nyerteseit és átadták a VE­GASZ Egyesület jótékonysági báljából származó támogatást az Irinyi fúvószenekarnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában