LMP: Csökkenteni kell a hulladék mennyiségét

2020.01.12. 07:58

Óvjuk meg a jövőnket!

Az LMP zöld népszavazást kezdeményezett több kérdésben, mert felvállalják azoknak a képviseletét, akik szerint ma nincs fontosabb feladat, mint megóvni a jövőnket. Többek között azt kívánják elérni, hogy 2025-től ne használjunk egyszer használatos műanyagokat.

Molnár Sándor

Schmuck Erzsébet és Gerstmár Ferenc

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Schmuck Erzsébet az LMP társ­elnöke, frakcióvezető-helyettes és Gerstmár Ferenc veszprémi önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót a témában csütörtökön. Schmuck Erzsébet reagált Orbán Viktor évindító beszédére. Mint mondta, az LMP számára meglepő volt, hogy a miniszterelnök nagyobb teret szentelt beszédében a természetvédelemnek és az éghajlatváltozásnak, ami korábban nem volt rá jellemző. Ennek oka az lehet, hogy felismerte, ezek olyan súlyos kérdések, hogy valamit tenni kell, illetve érzékelhető a hazai és nemzetközi nyomás is – vélekedett a frakcióvezető-helyettes, aki kiemelte, hogy bennük még nagy a bizalmatlanság ez ügyben a kormány felé. Kitért Paks II. kérdésére is, amely szerinte az évszázad legrosszabb beruházása.

Schmuck Erzsébet és Gerstmár Ferenc
Fotó: Molnár Sándor/Napló

Gerstmár Ferenc arról beszélt, hogy helyi szinten is számos teendőnk van. Pozitívumként említette, a város közgyűlése határozatot fogadott el, hogy intézményeiben törekszik a PET-palackok kiváltására. A képviselő szerint emellett veszprémi fesztiválokon is mellőzni kell az egyszer használatos műanyagokat. Kiemelte, hogy városi hulladékcsökkentési tervre van szükség és a házhoz menő lomtalanítás gyakorlatán finomítani kell, mert gyakran találkozhatunk utcára kirakott bútorokkal, lomokkal. Feladatként említette még a tájékoztatás erősítésének fontosságát hulladékügyekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában