Ahol mindenki nyert

2020.01.16. 07:00

Táncos produkciók is indultak az aszófői Ki mit tud?-on

Negyedik alkalommal mutatták be produkcióikat az elmúlt év végén Aszófőn megrendezett Esélyegyenlőségi Ki mit tud? résztvevői. A tágabb régióból érkező versenyzők több meghirdetett művészeti kategóriában bizonyították tehetségüket a jeles tagokból álló zsűri előtt. Idén először a tánc műfajában is hirdettek eredményt és osztottak ki elismeréseket.

Jákói Bernadett

A rendezvény záródalát az összes résztvevő együtt énekelte el

Forrás: Szervezők

Az aszófői kultúrház színpadán szinte egész nap folyamatosan zajlott a megmérettetés, a legkisebbektől a szenior résztvevőkig minden korosztály képviseltette magát a rendezvényen. Népzene, paródia, színházművészet, musical, popzene, világslágerek, vers, próza, hastánc, rock­zene, hangszeres zene, népek táncai és a legismertebb örökzöld dallamok előadóinak tapsolhatott a nézőteret zsúfolásig megtöltő lelkes közönség.

A rendezvényre Budapestről, Veszprémből, Balatonfüredről, Örvényesről, Pécselyről, Balatonudvariból, Berhidáról, Dákáról és Aszófőről is érkeztek fellépők. A zsűri nehéz helyzetbe került, hiszen több mint 60 produkciót kellett értékelni. A legszínvonalasabb előadások Zsűri Nagydíját, a szólóénekesek Arany Mikrofon-díjat, a különös hanggal megáldott énekesek Angyali Hang díjakat vehettek át. Idén először a táncos kategóriában Csillag-díjjal értékelte a zsűri a legjobb produkciókat.

Szintén első alkalommal az Aszófői Könyvtár Nagydíjában, valamint a Zsűri különdíjaiban is részesültek a tehetséges előadók. Idén neves tagokból álló zsűri értékelte a produkciókat, hiszen Palócka Dorisz, a Muzsika Tv énekesnője, valamint György Marci és Pilka Sándor énekes-előadó is megtisztelte a rendezvényt. Zeneszerzőként Sári Attila és a dákai Sztetoszkóp Színpad képviseletében Magyar Tamás vett részt a nem könnyű értékelő munkában.

A rendezvény záródalát az összes résztvevő együtt énekelte el
Fotó: Szervezők

Nagy sikert aratott a közösen előadott finálédal, amelyet együtt énekelt el minden résztvevő a színpadon.

Nagy Annamária szervező, a Ki mit tud? ötletgazdája évről évre gondoskodik a színvonalas produkciókról, a felkészítésben gondos segítséget nyújt a rendezvényre jelentkezőknek. Elmondta, hogy zenés-színpadi előadásokkal jelentkeznek a legtöbben, de az egyéni és csoportos prózai előadók is évről évre egyre nívósabb, színpadképes produkciókat nyújtanak.

Az eredményhirdetés a zsűritagoktól átvett nyereményekkel, oklevelekkel nagy élményt jelentett a fellépőknek, s a legfontosabb, hogy senki sem tért haza üres kézzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában