díszoklevél

2020.02.19. 20:00

Ápolók napja a balatonfüredi szívkórházban, örömhírt közölt a főigazgató

Meg kell erősíteni az országos intézeteket, így a szívkórházat sem fenyegeti az a veszély, hogy a jövőben más funkcióban kellene működnie, utalt Veress Gábor, a balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatója egy közelmúltbeli, miniszteri kijelentésre az ápolók napja ünnepségén, az egészségügyi intézményben szerdán.

Kovács Erika

20200219 Balatonfüred Szívkórház Kossuth Zsuzsanna díjátadó Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Felidézte Veress Gábor főigazgató Kossuth Lajos húga, Kossuth Zsuzsanna tábori főápolói munkáját, aki nagyon sokat tett az 1848/49-es szabadságharcban a beteg és sérült honvédekért, és édesanyára jellemző szeretettel bánt velük. Mindemellett 62 tábori munkahelyet hozott létre. A főigazgató úgy fogalmazott, hogy a szívkórház ápolói nagymértékben hozzájárulnak a betegek rehabilitációjához, és a magas szintű sürgősségi ellátáshoz.

Kónya Anikó ápolási igazgató Kossuth Zsuzsannáról kiemelte, a betegellátásban országos főápolóként olyan minőségi és előremutató változást hozott létre, ami a világon elsőként, hazánkban valósult meg. Az ápolási igazgató egy szülész-nőgyógyász, ápolókról szóló versével méltatta a szakterületen dolgozók hivatását, akik a gyógyításra esküdtek fel, segítenek a bajbajutottakon, a betegekért vannak, és erős hittel teszik a dolgukat.

–Ünnepeljük meg a gyógyításba vetett hitet! érvelt az emléknap mellett. Az egykori országos főápolóra Halász Henrietta osztályvezető főnővér részletesen emlékezett. Ebből az alkalomból adták át Balatonfüreden a Kossuth Zsuzsanna-díszoklevelet, amit Szigethi Miklósné ápoló, Netling Judit szakápoló, Szoboszlay Beatrix szakápoló és Hutvágner Pálné szakápoló vett át Veress Gábor főigazgatótól.

Az emléknapot alkalomhoz illő versek tették emlékezetessé, Horváthné Plántek Katalin szakápoló az Ápolók imáját, Tóth Valéria főgyógyszerész pedig Reményik Sándor: Csendes csodák című versét adta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában