összefoglalónk a múlt hétről

2020.02.11. 12:44

Döntés született a sólyi gyilkosság ügyében, tombolt és emberéletet követelt a vihar

Ha lemaradt volna az elmúlt hét legolvasottabb híreiről, összegyűjtöttük őket egy helyen.

veol.hu

Távmeghallgatáson, a nyilvánosság kizárásával hangzott el a vád-, és védőbeszéd, szólhattak a szülők, az utolsó szó jogán a vádlott

Fotó: Kovács Erika/Napló

A viharos szél megrongálta Veszprémben a Bagolyvári utca és a Jutasi út kereszteződésében lévő épületre szerelt óriáskivetítőt múlt hét kedden. A forgalmat lezárták a környéken. Aznap egy parkoló személyautóra is fa dőlt a városban.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A múlt heti viharos szél halálos áldozatot is szedett. Egy 54 éves tapolcai férfi halt meg, amikor menet közben egy legkevesebb másfél méter átmérőjű, út melletti fa rádőlt Fiat típusú autójára Nemesvita község bevezető útján. A tegnapi viharra való tekintettel Nemesvita polgármestere egy napra le is zárta a település bekötő útját.

Az elmúlt években horrorisztikusan megnőtt a kiadó lakások ára Veszprémben, mi pedig úgy döntöttünk, hogy egy kicsit közelebbről is megvizsgáljuk, mégis milyen a választék és milyen lakásokat, házakat kaphatunk a pénzünkért. Meglehetősen nagy számokat találtunk, 70 ezer forintos egyszobástól egészen a negyedmillió forintos dózsavárosiig. Rezsi nélkül.

Fotó: Archív

Tizenöt év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte Pfeifer Péter, a Veszprémi Törvényszék bírája F. F.-et szerdán, aki a vád szerint megölt egy sólyi kislányt 2018 májusában. A fiatalt, aki tette elkövetésekor 16 éves volt, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, 14. évét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolta a főügyészség.

Távmeghallgatáson, a nyilvánosság kizárásával hangzott el a vád-, és védőbeszéd, szólhattak a szülők, az utolsó szó jogán a vádlott Fotó: Kovács Erika/Napló

A vádlott és védője fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

Sólyi gyermekgyilkosság: halálos fenyegetés történt, injekciós tűvel akart ölni?

Múlt hét pénteken rendőrautóval vitték el egy hajmáskéri házból F. F. édesapját február 7-n, mert megfenyegette azt a családot, amelynek nyolcéves kislányát a vád szerint a fia, F. F. megölte Sólyon, 2018. májusában. Az ügyben az esetet megelőző napon született nem jogerős ítélet, ahol F. F. 15 évet kapott. Horváth Győző, a megölt kislány édesapja tett bejelentést a családját ért fenyegetésről a veszprémi rendőrségen: „Egy tragédia elég volt a családban, a lányom halálát nem tudtam megelőzni, legalább a fiamét tudjam.”

A férfit ezen a héten hétfőn a nyomozási bíró egy hónapra letartóztatásba helyezte a bizonyítás megnehezítése, illetve meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában