A projektötletet Balatonfüreden fogják megvalósítani

2020.02.20. 16:00

Első helyezést értek el országos versenyen a Lóczy Lajos Gimnázium diákjai

Mindenkit felülmúlt a balatonfüredi gimnázium csapata: Andor Gergely, Hada Lizett, Simon S. Benedek és Ulrich Rebeka egy országos innovatív versenyen diadalmaskodott.

Kovács Erika

Fotó: Lóczy Lajos Gimnázium

A Budapesti Gazdasági Egyetem októberben hirdette meg a Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyét, amelyre több száz gimnazista mellett a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium „Balatoni gyerekek” nevű csapata is nevezett. Az ötletverseny tematikája üzleti fókuszú, amely elősegíti a diákok gazdálkodási és informatikai irányultságának kialakulását, készség- és kompetenciafejlesztésüket és az innovációra nyitott gondolkodás népszerűsítését.

A verseny iránt azok a fiatal tehetségek érdeklődtek, akik a közvetlen környezetüket érintő valós kihívásokat saját, innovatív ötleteikkel kreatívan és hatékonyan kívánják fejleszteni. A résztvevők a megmérettetés online fordulójában gazdasági témájú esettanulmányokat oldottak meg és prezentációt készítettek. A döntőre olyan ötlettel kellett érkezniük a csapatoknak, amellyel az őket érintő valós problémákra kerestek hatékony megoldásokat lakóhelyükön. A diákok felkészülését és munkáját szakmailag elismert mentorok támogatták.

A boldog győztesek: Andor Gergely (balról), Hada Lizett,
Simon S. Benedek, Ulrich Rebeka
Fotó: Lóczy Lajos Gimnázium

A zsűri a lóczysok ötletét ítélte a legjobbnak. A diákok projektjükkel egy Balatonfüredet és környékét érintő problémára világítottak rá és dolgoztak ki megoldást. A projektötletet Balatonfüreden fogják megvalósítani, a részletek egyelőre nem publikusak.

Az országos első helyezett csapat tagjai: Andor Gergely, Hada Lizett, Simon S. Benedek, Ulrich Rebeka. Mindannyian végzősök, Andor Gergely az ELTÉ-n szoftvertervezőnek, Hada Lizett építészmérnöknek, Simon S. Benedek programtervező informatikusnak készül, Ulrich Rebeka pedig nemzetközi gazdálkodást fog tanulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában