a legkisebb fejlesztésnek is örülnek

2020.02.21. 16:00

Közel 19 millió forintból újítottak fel járdát Vanyolán

1200 folyóméternyi járda újult meg térkő burkolattal, szegéllyel négy utcában az elmúlt évek során, ezáltal biztonságosabbá vált a gyalogos közlekedés.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztési támogatásával, két pályázatban szilárd burkolattal felújított járdákat adtak át ünnepélyesen csütörtökön a községben. Vajda Zsófia szavalatát követően Varga Rita polgármester beszédéből megtudtuk, 2018-ban a Rákóczi, a Táncsics utcában és az Árpád utca páratlan oldalán, 2019-ben a Vajda Péter utcában a 160-165. helyrajzi számú ingatlanok előtti, valamint az Árpád utca páros oldalán levő járda rekonstrukciója valósult meg. A járdák összesen mintegy tizenhatmillió forint állami támogatásból és közel hárommillió forint önkormányzati forrásból újulhattak meg, 1177 folyóméteren.

Varga Rita polgármester beszédéből megtudtuk, a járdák összesen mintegy tizenkilencmillió forintból újulhattak meg Fotó: Laskovics Márió/Napló

– A pályázati lehetőség kihasználását fontosnak tartottuk, hisz az állagmegóvásról gondoskodnunk kell. A járdák az 1970-es években épültek homokba fektetett betonlapok elhelyezésével. A lapok az évek során elmozdultak, részben eltörtek, a földbe süllyedtek, ami a gyalogos közlekedés számára kényelmetlen és balesetveszélyes körülményeket teremtett. A felújításkor az aszfaltot térkő burkolatra cserélték és szegélyekkel határolták. Lehetővé vált babakocsival, a mozgáskorlátozott személyeknek és időseknek a járda biztonságos használata – tette hozzá a faluvezető.

Papp Tamás, a megyei közgyűlés tagja felszólalásában kiemelte, faluhelyen örülni a kell a legkisebb fejlesztésnek is Fotó: Laskovics Márió/Napló

Végül köszönetet mondott Kovács Zoltán országgyűlési képviselő segítő közbenjárásáért, kinek üdvözletét Papp Tamás, a Veszprém megyei közgyűlés tagja tolmácsolta az egybegyűlteknek. Mint mondta, a kistelepüléseken örülni kell mindenfajta fejlesztésnek, a megnövekedett autóforgalom tudatában pedig a jó minőségű gyalogjárdának különösen.

A lovászpatonai Bánki Donát Általános Iskola diákjai és a helyi Vajda Péter Tagóvoda növendékei műsorral működtek közre az avatóünnepségen Fotó: Laskovics Márió/Napló

A lovászpatonai Bánki Donát Általános Iskola diákjainak és a helyi Vajda Péter Tagóvoda növendékeinek műsora után Varga Rita, Papp Tamás és Balogh Krisztián kivitelező együtt vágta át a nemzeti színű szalagot az Árpád utcai ünnepségen, majd a Vajda Péter utcában. A program szeretetvendégséggel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában