Ünnepi forgatag és testvérkapcsolatok

2020.02.25. 07:00

Minden korosztály jól érezte magát a kemenesszentpéteri farsangon

A közösségépítésen túl a helyi identitás- és komfortérzet kialakítását, valamint az infrastrukturális fejlesztéseket tartja elsődlegesen fontosnak a nemrég hivatalba lépett Törekiné Takács Beáta polgármester.

Laskovics Márió

Fotó: önkormányzat

Farsangi forgatagot rendezett az önkormányzat a művelődési házban múlt szombaton. Délután az óvodások farsangoltak műsorral, tánccal, jelmezes felvonulással, versennyel, majd Lang Rudolf mesemondóval Az igazság kútja című népmesét dolgozták fel. A szülők süteményekkel, tombolatárgyakkal járultak hozzá a rendezvényhez, egyes felnőttek pedig be is öltöztek a gyerekeket bátorítandó, tudtuk meg Törekiné Takács Beáta polgármestertől, aki köszöntőjében úgy fogalmazott, a képviselő-testület fontosnak tartja a falu minden korosztályát érintő téltemető-tavaszváró ünnepséget. A közösségépítésen túl a komfortérzetet, az infrastrukturális fejlesztéseket szintén hangsúlyozta.

Az óvodások műsorral, tánccal, jelmezes felvonulással, versennyel farsangoltak
Fotó: önkormányzat

– Folyamatban vannak az elnyert pályázataink kivitelezései, úgy mint óvodafejlesztés, járdaépítés, egy sportpark, temetőkerítés, valamint a falugondnoki szolgálat kialakítása. Utóbbi januárban indult, még várjuk hozzá a kisbuszt, de addig is a Szentpéterért Baráti Kör Közalapítványét használjuk – mondta el.

Törekiné Takács Beáta polgármester a közösségépítésen túl a komfortérzetet, és az
infrastrukturális fejlesztéseket emelte ki köszöntő beszédében
Fotó: önkormányzat

Töreki Imre néptáncoktató növendékei fellépése után a rábaszentandrási Vadvirág Énekkar magyarra fordított ABBA-slágereket énekelt. A Magyargencsi Dalkör műsorát követően Úri hölgy és parasztasszony a szentpéteri buszmegállóban címmel kabaréjelenetet, valamint a helyi Bíborvirág Tánccsoportot láthatta a közönség. Az esti farsangi bálban Pinyő szolgáltatta a zenét, a bálozók pedig hajnal háromig ropták a táncot.

A farsangi kulturális műsorban többek között fellépett a helyi Bíborvirág Tánccsoport
Fotó: önkormányzat

– Az 1970-es években már volt kapcsolatunk a felvidéki Csúz településsel, amit most ismét felelevenítünk egy március végi önkormányzati látogatással. Ennek érdekében pályázatot is írtunk, várjuk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. elbírálását. Emellett újabb testvérfalut kerestünk, építjük a kapcsolatot az erdélyi Homoródszentpéter községgel, szeptemberi látogatásunkig ebben remélhetőleg segítségünkre lesz Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, valamint az ottani lelkész – közölte a faluvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában