Vendégek Felsőörs testvértelepüléséről

2020.02.10. 11:00

Pogrányi látogatók fedezték fel Veszprém nevezetességeit

Február elsején izgatottan készülődött Felsőörs képviselő-testülete, hiszen a felvidéki Pográny testvértelepülésről delegációt vártak. A nap a megismerkedésen kívül számos programot tartogatott.

Szendi Péter

A program különlegességeként Raffai Csilla idegenvezetővel fedezték fel a vendégek Veszprém nevezetességeit

Fotó: Szendi Péter

Az érkezőket először a nemrégiben felújított tanácsteremben fogadták, ahol Tóth Borkának átadták az Örökség díjat, a köszöntőt Szuperné Bohus Judit mondta. A kölcsönös bemutatkozás után az újonnan átadott bölcsődébe indultak egy kis szemlére.

– A délután igazi különlegességet tartogatott, szakavatott idegenvezetővel, Raffai Csillával fedeztük fel Veszprém nevezetességeit. Sok érdekességet tudtunk meg mi magunk is a megyeszékhelyről, ahol minden kő és épület mesél az óvárosban. Vezető segített a bazilikában, az érseki palotában is tájékozódni, illetve egy kicsit megpihentünk a Szaléziánumban – tájékoztatta lapunkat Pásztorné Simon Annamária közösségszervező.

A program különlegességeként Raffai Csilla idegenvezetővel fedezték fel a vendégek Veszprém nevezetességeit Fotó: Szendi Péter

Raffai Csilla sok-sok információt, történelmi tényt és álhírt is megosztott, látszott, hogy sokat készült a napra. A vendégek kedvében járva pedig Nyitrával is keresett történelmi párhuzamokat. A delegáció tagjai a nap végén megcsodálták a Benedek-­hegyről az esti Veszprém szépségeit. A közös testvértelepülési nap sok-sok beszélgetéssel, tervezgetéssel, barátkozással telt.

Az esemény a Bethlen Gábor Alapkezelő pályázata segítségével valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában