Adományt gyűjtenek együttműködéssel

2020.02.21. 07:00

Segítség képpel, hanggal, szóval – Jótékonysági estet tartottak Veszprémben

Kórházi eszköz beszerzését támogató jótékonysági estet tartottak csütörtökön a Csermák zeneiskolában.

Marton Attila

Szigeti Zsanett főorvos szerint az új eszköz nagy segítséget jelentene

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Segítség képpel, hanggal, szóval címmel tartott programot a veszprémi Zonta Club, a Veszprémi Nők Kerekasztala (VENŐKE) és a Balatonfüred-veszprémi Rotary Club szervezete közösen. A rendezvény kiállításmegnyitóval kezdődött, majd a Csermák Antal Zeneiskola zenetanárai – Gál Csilla hegedűn, Hajas Szilárd fuvolán, Sipos Csaba ütőhangszereken, Lakatos Orsolya zongorán játszott, Völler Adél énekelt – és a Váci Mihály Irodalmi Színpad előadói léptek fel.

A tárlatra közel húsz alkotó ajánlotta fel művét, amelyekre március 20-ig lehet licitálni a rendezvény címével megegyező elnevezésű közösségi oldalon, mondta el Sulákné Hontai Mária, a Zonta Club elnöke. Ahogyan az est bevételével, úgy az alkotásokért befolyó összeggel is a Csolnoky Ferenc Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály eszközbeszerzését támogatják a szervezők. A kezdeményezés célja, hogy az osztály megvásárolhasson egy, a jóindulatú nőgyógyászati betegségek műtétéhez szükséges berendezést. – A morszellátor nevű eszközt a laparoszkópos műtéteknél alkalmaznánk: a jóindulatú betegségeknél a miómagöböt és méhet a hasüreg megnyitása nélkül lehetne eltávolítani a segítségével – mondta el kérdésünkre Szigeti Zsanett osztályvezető. Hozzátette, az intézményben még nincs ilyen eszköz, beszerzése révén lerövidülne a betegek gyógyulási és ápolási ideje.

Szigeti Zsanett főorvos szerint az új eszköz nagy segítséget jelentene
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az ötmilliós forintos eszköz megvásárlásához szükséges pénz összegyűjtése érdekében a következő hónapokban további rendezvényeket szerveznek: március 21-én az Old Rulett együttes, április 27-én a Füred Dixieland Band ad jótékonysági koncertet a zeneiskolában, míg május 8-án orgonaművész, trombitaművész és operaénekes részvételével tartanak komolyzenei koncertet Veszprémben.

Az adományokat a Zonta Club bankszámlájára várják, a közhasznú szervezet cégek támogatására is számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában