Megszépülnek a kertek

2020.03.19. 07:00

Ingyen kaptak virágpalántákat a Virágos Veszprém versenyen indulók

Ingyen vehettek át virágpalántákat a Virágos Veszprém versenyen indulók a napokban.

Marton Attila

20200316 Veszprém Kálvin János Park virágosztás Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A programot tizenöt éve rendezik meg a városban, idén először azonban ingyenesen lehetett palántákat és virágmagokat átvenni a versenyen résztvevőknek, mondta el Jung Edina, a Virágzó Veszprém Egyesület elnöke. A Lokálpatrióták Veszprémért, a Virágzó Veszprém Egyesület, valamint Kovács Rajmund, Pálinkás Roland és Strenner Zoltán önkormányzati képviselők támogatásával a napokban mintegy 1200 palántát osztottak szét a versenyre nevezők között a Kálvin János parkban, valamint további 2–300 palántát szállítanak ki a versenyre korábbi években nevezett résztvevőknek.

Az érdeklődők futómuskátli, álló muskátli, százszorszép, valamint kisfejű és nagyfejű árvácska közül választhattak, továbbá a regisztráció után a palánták mellett mindenki egy kis csomagot is átvehetett, amelyben kerti szemeteszsák, az ültetéshez hasznos tőzegtálak, valamint tavaszi és nyári évelő virágmagok kaptak helyet, mondta Jung Edina.

A veszprémiek négy kategóriában indulhattak a versenyen: panel- és tömbházak az épület körüli közterülettel, családi vagy sorházak udvarral, előkerttel, a közületek előkerttel, valamint magánszemélyek az erkélyen ültetett növényekkel. A verseny bizottsága a következő félévben háromszor, várhatóan április–május fordulóján, június végén és augusztus–szeptember fordulóján szemrevételezi a virágok gondozását.

A zsűri munkájában Pálinkás Roland és Strenner Zoltán, valamint a szervező egyesületek delegáltjai vesznek részt. A hagyományok szerint szeptember utolsó csütörtökén ünnepélyes díjátadót tartanak, ahol kategóriánként a dobogós helyezetteket díjazzák, és különdíjat is átadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában