rendbe teszik az ágyásokat

2020.03.14. 10:00

Megszépülnek a pápai zöldterületek

Megszépítik a Korona és a Korvin utca kereszteződésében található körforgalom közelében fekvő zöldfelületeket a városgondnokság munkatársai.

Polgár Bettina

Forrás: pixabay

Bakó István, a Pápai Városgondnokság vezetője elmondta, a tavasz beköszöntével befejezték a tavaly megkezdett, az ágyások rendbetételére irányuló munkát. Elvégezték a szegélyezést, a geotextil elhelyezését. Az ágyásokban három sorban kapnak helyet a növények: alacsony örökzöldet, magas virágzó örökzöldet és talajtakaró rózsát ültetnek egymás mellé. Ezek a jövő héten érkeznek meg.

Unger Tamás alpolgármester kiemelte, a város már több éve részt vesz a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen, és ennek hozadékaként a szakemberek hasznos tanácsokat is adnak. Mint mondta, ilyen javaslat volt többek között, hogy az ágyások számának növelésével esztétikus zöldfelületeket alakítsanak ki, ahol ezáltal nem kell gondoskodni a fűnyírásról. Szabadkai Verita, a városrész önkormányzati képviselője hangsúlyozta, örömteli, hogy a belváros ezen szakasza esztétikusabbá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában