Sümegen hétfőn döntenek, Füreden ügyeletet tartanak az óvodák, Veszprémben és Alsóőrsön változik az ügyfélfogadás

Több változás is életbe lép a megyében.

veol.hu, Kovács Erika

Balatonfüreden ügyeletet tartanak az óvodák és bölcsődék

Hétfőtől határozatlan időre ügyeleti rendszerben működnek tovább a város óvodái és bölcsődéje – határozott a balatonfüredi önkormányzat az intézményvezetőkkel tartott egyeztetés után. Az óvodákban, bölcsődében külön kis csoportokban tovább biztosítjuk az ellátást azoknak, akik ezt igénylik.

Hétfőtől határozatlan ideig a városi könyvtár csak alapszolgáltatásokat nyújt, kérjük, kizárólag indokolt esetben keressék fel az intézményt. Szintén hétfőtől a Balatonfüredi Közös Önkormányzati Hivatal csak indokolt esetben, telefonon vagy elektronikus levélben előre egyeztetett időpontban fogad ügyfeleket. – írja a balatonfured.hu.

Sümegen hétfőn döntenek

Március 16-án reggelre összehívták a képviselőtestület rendkívüli ülését, amelyen arról fognak dönteni, hogy időlegesen bezárják e óvodánkat, és ha igen, a kapcsolódó számos döntést is meghozzák a gyermekek, szüleik, és egész Sümeg érdekében.

A településen fertőzöttként nyilvántartott személy nincs. Járványügyi megfigyelés alá helyezett személyek száma 1 fő. – írja a sumeg.hu oldal.

A biztonság a legfontosabb Alsóörsön

Alsóörs Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere a kormány által elrendelt rendkívüli veszélyhelyzetre tekintettel, illetve a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében március 16 –tól szünetelteti az Alsóörsi Közös Önkormányzati Hivatalban a személyes ügyfélszolgálatot. Erre csak kiemelten fontos, halaszthatatlan esetekben, időpont egyeztetés után biztosítanak lehetőséget. Beadványt el lehet helyezni a hivatal előtti postaládában.

Bezár határozatlan időre az Eötvös Károly Művelődési Ház, és a védőnő csak telefonos egyeztetés után, és indokolt esetekben tart családlátogatást. Háziorvosi rendelésre kizárólag időpont egyeztetés után érkezzen mindenki, idős betegek receptért telefonáljanak, személyesen ne keressék fel a rendelőt.

A Napraforgó Óvoda és Bölcsőde további központi utasításig nyitva tart, de ezekben csak egészséges gyerekeket fogadnak. Az általános iskola központi utasításra bezár, és határozatlan ideig bezár a Sportcsarnok is. Aki külföldről tért haza, két hétig maradjon otthon! Mindemellett a polgármester felhívta a figyelmet a gyakori és alapos kézmosásra. A részletekről a község honlapján lehet tájékozódni.

A VKSZ Zrt. szünetelteti az ügyfelszolgáltatást

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében március 16-tól, határozatlan ideig szünetelteik a személyes ügyfélfogadást a veszprémi Haszkovó úti Ügyfélszolgálaton. Telefonon és elektronikus úton továbbra is segítik az ügyintézést, az ügyfélszolgálat hivatalos nyitvatartási idejében. ( A személyes ügyfélkapcsolat kizárólag – az ügyintézővel előre egyeztetett, halaszthatatlan ügyben – egyedi mérlegelés alapján lehetséges. )

Március 16-tól, személyesen a Parkolási Csoport Ügyfélszolgálata is csak korlátozással látogatható. Fő szabály szerint, az ügyfélszolgálati térben egyszerre csak egy Ügyfél tartózkodhat, mindazonáltal- amennyiben lehetséges – itt is majd a telefonos, ill. elektronikus ügyintézést alkalmazzuk.

Március 16-tól, a Temetőgondnokság Ügyfélszolgálatán is korlátozások lépnek életbe. Ügyfeleink fogadásra az irodákban, csak előre egyeztetett időpontban kerülhet sor, a megfelelő egészségügyi óvintézkedések betartása mellett.

Kistó utcai Hulladékudvar és a Cseri Murvabányában működő Hulladékgyűjtő telephely március 16. után is a megszokott rend szerint fogadja a lakossági hulladékbeszállításokat. Lepakolásánál és az adminisztrációjánál azonban – egészségbiztonsági okokból – az alkalmazottak kerülni fogják a fizikai kontaktust.

A Piac és Vásárcsarnok – ezt befolyásoló egyéb rendelkezésig – továbbra is fogadja a Vásárlókat, megszokott nyitvatartási idejében.

Forrás: vkszrt.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában