Tapolcán hangosbeszélőn keresztül kérik, hogy az idősek maradjanak otthon

A város utcáin járó tűzoltóautóból hangosbeszélőn keresztül kérte Dobó Zoltán tapolcai polgármester az idős embereket csütörtökön, hogy maradjanak otthon, az önkormányzat segít az ellátásukban.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: pixabay.com

A polgármester arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy összeírják a város önkormányzati intézményrendszerében dolgozó azon munkatársakat, akiket szükség esetén be tudnak hívni önkéntes munkavégzésre a szociális ellátás érdekében.

– A vendéglátóipari vállalkozók kérését tolmácsolva és azzal egyetértve kérem, hogy mivel a vendéglátók elérhető áron biztosítanak és szállítanak házhoz naponta meleg ételt, lehetőség szerint éljenek a lehetőséggel minél többen – fogalmazott Dobó Zoltán. Hozzátette, a város közétkeztető cége ugyancsak vállalja a helyiek meleg étellel való ellátását.

A polgármester megjegyezte, a tapolcai önkormányzat a válságkezeléssel kapcsolatban arra kérte a saját intézményeinek vezetését, hogy dolgozzák át a költségvetésüket. Az elmaradt képviselői fogadóórák helyett az önkormányzati képviselők a közösségi oldalon várják a lakosság részéről érkező kérdéseket, hozzászólásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában