több területen is jól hasznosul majd

2020.03.09. 11:00

Új autó segíti a pápai közterület-felügyelet munkáját

Egy Lada 4x4 Classic típusú kisterepjáróval, közismert nevén Lada Nivával gazdagodott a pápai városgondokság irányítása alatt álló közterület-felügyelet.

Polgár Bettina

Bakó István és Koppány János, a közterület-felügyelet koordinátora az új terepjáró átvételekor

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Bakó István, a Pápai Városgondnokság vezetője kiemelte, a jármű egy állandó összkerék-hajtású kisterepjáró, ami felezővel és difizárral egyaránt rendelkezik. Az új, négyszemélyes gépkocsit 3 190 000 forintért vásárolták. Megtudtuk, az autó több területen is jól hasznosul majd, hiszen a közterület-felügyelet munkatársai eddig csak gyalogosan vagy a városgondnokság kulcsos autójával tudtak közlekedni.

– A közterület-felügyelet munkatársai szombatonként járőröznek, ilyenkor a lakótelepeken ellenőrzik a 7,5 tonnás járművek parkolását, tárolását. A kisterepjáró ezt a feladatot megkönnyíti, illetve a segítségével a Pápához csatolt három településre is sokkal könnyebben és rendszeresen ki tudnak járni a közterületesek. A város távolabb eső pontjai, például a vasúton túli területek, továbbá az ipartelep is egyszerűbben megközelíthetővé válik, akárcsak a hegyi utak, illetve a földutak.

Utóbbiak esetében kifejezetten nagy problémát jelent az illegális szemétlerakás, ez a többfunkciós, kiváló terepképességekkel bíró jármű azonban segíthet akár a tettenérésben is. Emellett a közterület-felügyelők vezetője és koordinátora ellenőrzési célra ugyancsak használhatja az autót – fejtette ki Bakó István.

Bakó István és Koppány János, a közterület-felügyelet koordinátora az új terepjáró átvételekor Fotó: Polgár Bettina/Napló

A városgondnokság igazgatója kiemelte, a közterületesek vezetője mellett jelenleg tíz közterület-felügyelő tevékenykedik, akiknek fontos feladatuk még, hogy figyeljék a tiltott helyen vagy zöldterületen parkoló gépjárműveket, valamint ellenőrizzék a rendszám nélküli, érvényes műszaki vizsgával nem rendelkező autókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában