A Haszkovó összetart – Nemcsak tapssal, de zenével és fényekkel is tiszteletüket fejezik ki

Budapestről indult el a #tapssalköszöndmeg kezdeményezés, amely mára az egész országban elterjedt, köztük Veszprémben is. A Haszkovó lakótelep minden este fényárban úszik két helyi lakosnak, Pintér Krisztiánnak és Nagy Dávidnak köszönhetően.

Horváth Virág

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos

Nagy Dávid, DJ-ként dolgozik, Pintér Krisztián pedig a DJ-zés mellett az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány elnöke is, mindketten a Haszkovó lakótelepen élnek, ezért is választották a megmozdulások helyszínéül a Damjanich utca sarkát. – Egyik egészségügyi dolgozó ismerősöm hívta fel a figyelmemet, hogy Budapesten útjára indult egy kezdeményezés, #tapssalköszöndmeg címen – mondta el a Napló kérdésére Pintér Krisztián.

Fotó: Nagy Lajos

A #tapssalköszöndmeg országos kezdeményezés arra kéri az embereket, hogy minden nap, este 8 órakor az erkélyről, a teraszról vagy az ablakból tapsoljanak azoknak, akik a járvány ideje alatt a frontvonalban dolgoznak. – Tapssal köszönjük meg hétköznapi hősök a munkáját, többek között egészségügyi dolgozók, bolti eladók, futárok, sofőröknek, és itt még lehetne tovább sorolni. Ezek az emberek a saját egészségüket is kockáztatják ezekben a nehéz időkben azért, hogy összekössenek bennünket, ellássanak, vigyázzanak ránk, hogy ne álljon meg az élet – áll a közösségi média oldalukon.

Fotó: Nagy Lajos

- DJ kollégámmal, Nagy Dáviddal egyéb karitatív tevékenységeink mellett úgy gondoltuk, nekünk is csatlakoznunk kell ehhez a kezdeményezéshez, így a Haszkovó lakótelepen kezdtünk el munkálkodni. Dávid nemrég költözött ide, én közel 30 éve lakom itt – tette hozzá Pintér Krisztián.

A két helyi lakos a taps mellett minden este zenével is kedveskedik az itt lakóknak, valamint fénytechnikát és kivetítőt is használnak. – Első alkalommal kissé félve, autóból próbálkoztunk, majd a pozitív fogadtatás hatására kicsit komolyabb technikával álltunk fel, hogy mindenki elfogadható minőségben hallhassa esténként. Beszéltünk a lakókhoz, figyelemfelhívó videókat vetítünk egy 10 emeletes ház oldalára, húsvétkor verssel locsoltuk meg a lakótelep hölgyeit. Így megy napról napra március vége óta – mondta el Nagy Dávid.

Fotó: Nagy Lajos

A szervezők elmondták, nagyon jó a fogadtatás, nemcsak várják, hanem egyenesen igénylik az emberek. – Sokan hálálkodnak a lakótelepen, és megköszönik nekünk ezeket az estéket. Óriási élmény látni az összetartást, sokan világítanak telefonokkal, tapsolnak az erkélyekről. Ez nekünk is hatalmas élmény, amit mi is köszönünk.

- Normál körülmények között családi rendezvényen, esküvőn, születésnapon szolgáltatjuk a talpalávalót, a jelen körülmények miatt csak így van lehetőségünk az emberek hangulatán némileg javítani, jobb kedvre deríteni őket, és továbbítani az emberek háláját az említett hősök felé, még ha csak ilyen rövid időre is, az esti „tízpercesekben” – emelte ki Pintér Krisztián.

Pintér Krisztián és Nagy Dávid a lakótelepen tisztelegnek a frontvonalban dolgozóknak
Fotó: Nagy Lajos

A #tapssalköszöndmeg kezdeményezés veszprémi aktivistái folyamatosan próbálnak újítani, a lehetőségeikhez mérten mindig próbálnak valami plusz meglepetést nyújtani ezeken az estéken. A Haszkovó lakótelepi pozitív visszajelzések után szívesen ellátogatnának a város más pontjaira is, ha az ott élők szeretnék, hiszen számukra az a legfontosabb, hogy örömet okozzanak ezekben a nehéz időkben a veszprémi lakosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában