Egészségügyi textíliából készülnek maszkok Zircen

Egy, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, a megváltozott munkaképességű emberek támogatása címén a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet hat hónapon keresztül egy főt foglalkoztathat március közepétől, tájékoztatta lapunkat Varsányi Attila gazdasági igazgató.

Müller Anikó Hanga

Forrás: Müller Anikó Hanga

– Tóth Ilona Irént eredetileg a textilraktárban terveztük foglalkoztatni. A vírushelyzet miatt azonban felajánlottuk számára, hogy otthonában varrhat szájmaszkokat, melyek elkészítéséhez biztosítjuk az általunk már nem használt – többször mosott, fertőtlenített – műtői zöld textíliákat. Dolgozóinkat mi látjuk el védőeszközökkel, így az általa eddig elkészített maszkokat, 3-3 darabot száznegyven kollégánk családtagjainak osztjuk szét a napokban.

Tóth Ilona Irén otthonában varrja a szájmaszkokat
Fotó: Müller Anikó Hanga

Tóth Ilona Irén a maszkok varrását a továbbiakban is folyamatosan végzi, az elkészült darabokat szükség szerint Zirc lakosainak szeretnénk felajánlani, mondta a gazdasági igazgató. A pályázat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Iroda partnerségével valósulhatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában