Kijárási korlátozás: fokozott rendőri ellenőrzés várható Veszprémben

Porga Gyula polgármester arra kérte a városi rendőrkapitányt, hogy a következő napokban fokozott rendőri ellenőrzést tartsanak a köztereken, kirándulóhelyeken, parkokban.

Csaknem megtelt a veszprémi hipermarket és több nagyáruház előtti parkoló április 7-én, kedden kora délután

Fotó: Kovács Erika/Napló

Határozatlan ideig meghosszabbítja, és hetente dönt a kijárási korlátozás esetleges további hosszabbításáról a kormány – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a közösségi oldalán.

Ez alapján a polgármesterek helyben dönthetnek a szigorításról, azonban Veszprémben egyelőre nem szeretnénk elrendelni magasabb szintű korlátozást – írja a bejelentéshez kapcsolódva Facebook-bejegyzésében Porga Gyula, a megyeszékhely polgármestere.

Ugyanakkor nyomatékosan kér mindenkit, hogy a kijárási korlátozás szabályait fokozottan tartsák be. Ne hagyják el otthonukat, csak ha feltétlenül szükséges! Ne csoportosuljanak, kerüljék a közösségi tereket és próbáljanak meg minél kevesebb időt tölteni a zárt helyiségekben.

Mint írja, az elmúlt két hétben azt tapasztalták, hogy fegyelmezetten viselkedtek a veszprémiek, de néhány napja a tavaszias idő miatt fegyelmezetlenebbé váltak. Ezért kérte a városi rendőrkapitányt, hogy a következő napokban fokozott rendőri ellenőrzést tartsanak a köztereken, kirándulóhelyeken, parkokban.

Borítóképünk: Csaknem megtelt a veszprémi hipermarket és több nagyáruház előtti parkoló április 7-én, kedden kora délután

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában